Autor: dh
Datum objave: 08.01.2021
Komentari:


Stipe Miočić: Prebili su me na prvom treningu, ali sam svake sekunde uživao

Sretan sam što sam pronašao taj sport. Donio mi je zaradu i priliku da se brinem za obitelj, te me odveo na pravi put - kazao je StipeAmeričko-hrvatski MMA borac Stipe Miočić (38) bio je gost podcasta Pata McAfeeja gdje je odgovarao na mnoga zanimljiva pitanja. 


U uvodu je McAfee pitao UFC-ova prvaka kakav je osjećaj ući u zgradu kada znaš da u njoj možeš prebiti bilo kojeg čovjeka. Stipe se dobro snašao i sa smiješkom odgovorio:

- Ja sam više ljubavnik nego borac. Moji rezultati pokazuju kako dobro treniram. I u tome nisam sam, tu su moji treneri, timski kolege, obitelj i prijatelji. Iza sebe imam sjajnu ekipu koja u mene jako mnogo ulaže.

Miočić je potom opisao kako se odlučio baviti borilačkim sportom.

- Kao dijete sam se samo jednom potukao. Imao sam 11 godina i dobio sam prave batine. Plakao sam i pitao ga zašto me je udario. Uvijek sam se trudio izbjegavati bilo kakve sukobe. Na fakultetu sam počeo hrvati, a dok sam u vatrogascima polagao za medicinskog tehničara, došao mi je neki čovjek iz dvorane i rekao da im treba netko s kim bi njihov borac mogao vježbati - prisjetio se Stipe i nastavio:

- Momak se pripremao za borbu protiv bivšeg UFC-ova i Prideova borca Dana Bobisha. Otišao sam u svoju dvoranu i tamo sam sve do danas. To me svakako spasilo nekih problema, previše izlazaka i trošenja novca koji nemam. Sretan sam što sam pronašao taj sport. Donio mi je zaradu i priliku da se brinem za obitelj, te me odveo na pravi put.

Dotaknuli su se i Francisa Ngannoua i njegove brade. Složili su se da Francis može primiti mnogo udaraca. McAfeeja je zanimalo što je Stipe osjećao kada je primio prvi jači udarac. 

- Svakako je važno imati dobru bradu. Nikad neću zaboraviti svoju prvu situaciju. Radio sam većinom hrvanje i udarce na fokusere. Pitali su me želim li sparirati i odbio sam. Trener me je želio testirati i nagovarao me, a nisam imao niti štitnik za zube. Neki momak koji se borio u lakoj kategoriji dao mi je svoj stari štitnik. Osjećao sam se kao da imam samo komad gume na prednjim zubima - otkrio je Stipe i dodao:

- Ruke su mi bile spuštene, kao što su inače i počeli smo udarati jedan drugog. Primio sam udarac lijevom rukom i pomislio: ovo nije bilo ništa strašno. Počeo sam boksati i vraćati, ali koštalo me što nisam znao udarati nogama. Počeo me udarati, prebio me tako da su mi noge tri tjedna bile crne, nisam mogao normalno hodati. Ali sam svake sekunde uživao. Zaljubio sam se u taj sport još više.

Na pitanje kada će i protiv koga ponovno ući u oktogon Stipe nije dao konkretan odgovor.

- Svakako se borim ove godine, ali neću ti reći protiv koga. Uzbuđen sam oko te borbe, kao svaki put kad se približava meč. Uvijek uživam u dvorani. No kada iziđem iz nje osjećam mnogo bolje nego kad sam u nju ušao - kazao je Stipe Miočić.

Prvak je istaknuo kako će se boriti u ožujku, a možda u lipnju ili srpnju. No McAfee je sam zaključio kako bi to mogao biti - travanj.


749
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, MMA, Stipe Miočić
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije