Autor: Boris
Datum objave: 19.03.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


STEFAN LEKO

Pobjeda protiv Catinasa je neupitna

Stefan Leko, 34-godišnji Hrvat sa prebivalištem u Njemačkoj je poznati kickboxing i K1 borac koji je u profesionalne vodama ima preko 100-ak borbi što u Kickboxingu, što po K1 pravilima. Dvostruki je osvajač K1 World Grand Prix-a u Las Vegasu. Trenira u više gym-ova, jedan od poznatih je i Gym u nizozemskom gradu Breda pod vodstvom poznatog Cora Hemmersa, dok je trenutno u poznatom Golden Gloryju.

Svoju borilačku karijeru je započeo sa 17 godina a prvi trener mu je bio Klaus Waschkewitz. Leko je osvojio nekoliko svjetskih titula, i zasluženo dobio nadimak Blitz-munja.


Croring: Pozdrav Stefane, pred Vama je obračun u Splitu, kakva su očekivanja?

Stefan Leko: Pozdrav i vama i svim čitateljima Croring-a. Da, očekuje me obračun u ringu protiv rumunjskog borca Raula Catinasa. Očekivanja, manje više ovu borbu smatram više kao predgradnju za nadolazeću borbu u svibnju protiv Melvina Manhoefa u Amsterdamu.

Croring: Imate li kakva saznanja o Catinasu, taktiku za borbu?

Stefan Leko: Catinas je jedan od najboljih K1 boraca u Rumunjskoj, ako ne i najbolji, izraziti je nokauter ali njegov nedostatak je u tome što je mlad i nema dovoljno iskustva, stoga mislim da ne bi trebao imati većih problema s njim iz razloga što sam već duže vrijeme na K1 sceni i iskustvo je na mojoj strani.

Croring: Možete nam reći nešto više o borbi s Manhoefom?

Stefan Leko: Manhoef je veliki borac, jak ali mislim da je precijenjen borac. Plasirao je nekoliko nokauta u svojoj karijeri koji su dignuti u nebo a da nisu bili protiv boraca vrhunske klase. Konkretno zadnji nokaut je zadao Mark Huntu u prosincu što je bila puka sreća.

Croring: Kakvu ćete taktiku izabrati za Manhoefa?

Stefan Leko: Manhoef je borac koji mi dobro leži, ima jak kroše kojeg se moram čuvati, kružiti oko njega, udarati ga lowkickovima i čekati priliku za završetak.

Croring: Borili ste se sa svim jačim K1 borcima, postoji li netko s kim biste se borili a da se dosad niste susreli u ringu?

Stefan Leko: Svakako bih se ponovo borio s Remyjem Bonjaskim, trostrukim osvajačem K1 Grand Prixa u Japanu. Prvu borbu s njim sam imao 2002. godine kada sam ga pobjedio, drugu borbu sam imao 2006. godine u K1 Grand Prixu u Seoulu kada sam izgubio.


Croring: Kakvu atmosferu priželjkujete u Splitu?

Stefan Leko: Očekujem i znam da će atmosfera biti odlična, ljudi vole dobre borbe a mi smo ti koji ćemo prirediti odličnu predstavu.

Croring: Za kraj, što poručujete čitateljima Croringa?

Stefan Leko: Pozdravljam sve čitatelje Croringa, poručujem da ću dati sve od sebe kako bih zadovoljio apetite fanova za dobrim borbama.
5177
Kategorije: Intervjui
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije