Autor:
Datum objave: 07.01.2019


Spreman vrući samoborski tatami za 1700 karateka iz 23 države

U Samoboru se će se 11. do 13. siječnja održati 28. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora.

 

Tehnički organizator je Karate klub Samobor dok je suorganizator Grad Samobor te naravno kao i svake godine do sada Hrvatski karate savez.


Sponzori ovog velebnog međunarodnog natjecanja su tvrtka Facies iz Sv.Nedelje, Anindol iz Samobora, Funda iz Zaprešića, Pirotehnika Mirnovec, Pride iz Zagreba, Sportski objekti
Samobor,Cambium Networks iz Zagreba, te Fitness klub Samobor.


Medijski pokrovitelji su Radio Samobor, CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Turnir se i ove godine održava u tri dana tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke, juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama, te seniore open u borbama i seniorke i seniore u katama.


Nedjelja je natjecateljski dan predviđen za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama te kadete, juniore, mlaĎe seniore i sportaše sa zdrastvenim poteškoćama u katama.


U tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti 1700 natjecateljki i natjecatelja iz 23 države (Hrvatska, Albnija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Rusija, Engleska, Bugarska, Crna Gora, Slovačka, Italija, Kosovo, Mađarska, Srbija, Moldavija, Slovenija, BiH, Ukrajina, Austrija, Izrael, Iran, Latvija, Makedonija, Danska,)


U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji u kojoj se dodjeljuje bogati nagradni fond prijavljeno je 48 natjecatelja, a među njima je i nekoliko velikih imena  svjetskog karatea. 


Najpoznatije ime je svakako aktualni teškaški svjetski doprvak Iranac Sayad Ganjzadeh koji je prošle godine osvojio ovaj turnir, a u naumu da ponovi rezultat suprostaviti će mu se hrvatski reprezentativci predvođeni svjetskim prvakom Ivanom Kvesićem, europski teškaški prvak iz susjedne BiH Ivan Klepić te niz drugih vrhunskih boraca.


Iznenađenja su dakako moguća i puno toga će ovisiti o trenutnoj formi i o raspoloženosti boraca na sam dan turnira.


Svi prijavljeni u open kategoriji itekako zaslužuju pozornost, a njihova kvaliteta je jamac da sa sigurnošću možemo očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.


Najbolji u otvorenoj kategoriji će otići kući s 2000 eura, drugoplasirani s 500 eura i
sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani s 500 eura dok će četvrtoplasiranome pripasti 250 eura.


Sve dobne i težinske kategorije su dobro popunjene tako da će biti vrlo teško doći do odličja na 28.Grand Prixu Croatia, a u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljeno je niz aktualnih medaljaša s najvećih karate smotri - svjetskih i europskih prvenstava.


Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je ovaj turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe koje se održava u danskom Aalborgu od 08. do 10. veljače 2019.g.

Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira sedmu godinu za redom i sportaši s posebnim potrebama koji će nastupiti u katama u nedjelju u 12,30 sati.


GRAND PRIX CROATIA – PROGRAM NATJECANJA
Sportska dvorana Samobor – ul. Andrije Hebranga 26a


Petak, 11. siječnja
15:30 BORBE kadeti

Subota, 12. siječnja
09:00 BORBE Seniori U21
12:00 BORBE Juniori
15:30 BORBE Seniori Open
KATE Seniori
19:30 Svečano otvaranje
19:45 Finalna natjecanja:
BORBE U21muški/žene
FINALE
KATE seniori muški/žene
BORBE seniori OPEN
za 3. mjesto
i FINALE

20:45 Proglašenje pobjednika

Nedjelja, 13. siječnja

09:00 – 14:30
KATE POJEDINAČNO I EKIPNO

(mlađe uzrasne kategorije, kadeti,juniori,U21,osobe s posebnim potrebama)

14:30 – 19:00
BORBE POJEDINAČNO

(mlađe uzrasne kategorije -od 10 do 14 godina )


222
Kategorije: Karate
Tagovi: Hrvatski karate savez
Najpopularnije
Najnovije