Autor: mi
Datum objave: 09.01.2019


Spenceov trener: Garcia je mislilac u ringu i bolji je od prvaka koje je Errol pobjeđivao

Errol Spence (24-0, 21 KO) 16. ožujka treći put brani naslov IBF-ovog prvaka u velteru protiv također neporaženg Mikeya Garcije (39-0, 30 KO).

Iako je Garcia aktualni WBC-ov prvak u lakoj kategoriji i nije se nikad borio na težini od 66.7 kilograma Spenceov tim smatra Garciju najvećim izazovom u karijeri  i misle da je u nekim segmentima bolji od bivših prvaka Chrisa Algierija, Lamonta Petersona i Kella Brooka koje je Spence pobijedio prekidom.

 

Garcia na fizičkoj pripremi za borbu sa Spenceom radi s Victorom Conteom, koji nakon što  je odslužio zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u proizvodnji i distribuciji steroida postao guru za prehranu i fizičku pripremu.


"Znam da je Mikey pametan, inteligentan borac i očito zna da je pred njim jako težak zadatak i radi sve što treba kako bi ostvario uspjeh. Mislim da će mu sve to što radi pomoći i pozdravljam njegove napore. Lamont Peterson, Kell Brook i Chris Algieri bili su veliki prvaci. Ali Mike je bolji tehničar od svih njih i tu je razlika. Mikey sto posto vjeruje u sebe i ima sjajan rezime. On je vrlo inteligentan borac i mislilac. Očito oni misle da vide neku slabost kod nas. Mi ćemo izvesti najboljeg Errola Spencea, izaći ćemo na ring i pokazati tko smo i zašto ljudi govore o nama ono što govore" izjavio je trener Derrick James.


Slavni Sugar Ray Leonard nazvao je Spencea rijetkim i posebnim boksačem koji bi bio uspješan u svakoj eri.


"Želimo demonstrirati ono što je Sugar Ray Leonard rekao o nama, a to da je Errol jedan od par boraca koji bi bili uspješni u bilo kojoj boksačkoj eri. Postoji razlog zašto to govori."

"Mikey ima izrazito dobru tehniku, grub je, vrlo čvrst borac tako da ne mogu zaisliti da ga je lako ozlijediti i nokautirati. Ali, isto tako ne mogu zamisliti nekoga tko bi mogao iz runde u rundu primati Errolove udarce."


Spence ima prednost u visini i rasponu - 177 centimetara visine u odnosu na 168, te 183 u odnosu na 173 centimetra raspona ruku.


"U pripremama koristimo momke koji imaju sjajan tajming, ali i veličinu jer se manji momci ne mogu uvijek nositi s Errolovom snagom. Moramo pokušati izjednačiti Garcijinu tehniku i vještinu do točke da kada oni pomisle da se vrata otvaraju da ih mi zatvorimo i stavimo lokot na njih."


"Ako vidim da Errol počinje ozlijeđivati sparing partnere kažem mu da više koristi prednji direkt."


Sam Spence cijeni Garcijinu odluku da ga izazove, ali kaže da će sve ostati na pokušaju.


"Mikey Garcia se usuđuje biti velik. Želi se podići u kilaži i detronizirati me, ali to se neće dogoditi. To definitivno neće biti lagana borba. Kad bi me pobijedio bio bi svjetski broj 1, ali to se neće dogoditi. Ja sam boksač od 66.7 kilograma, a on od 61.2 kilograma, a težinske kategorije postoje s razlogom. Garcia će me izazvati jer psojeduje sjajne vještine, ali vidim sebe kao pobjednika. Ne vidim ništa što bi me zabrinjavalo. On je tehnički dobar, ali i ja sam. Imam brzinu i snagu i ne vidim kako bi me mogao ugroziti na težini od 66.7 kilograma. Mogu vidjeti samo moju pobjedu i točka."


Foto: Dallas Morning News


202
Kategorije: Boks
Tagovi: Errol Spence Jr., Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije