Autor: mi
Datum objave: 15.03.2019


Spence će u meč s Garcijom ući s oko 75 kilograma

Uoči borbe neporaženih svjetskih prvaka Errola Spencea i Mikeya Garcije puno se priča o razlici u veličini između boraca.

IBF-ov prvak Spence koji treći put brani naslov svjetskog prvaka u velteru (66.7 kg) 9 je centimetara viši i ima 10 centimetara duži raspon ruku.

Što se tiče težine s kojom će ući u ring, IBF tu ima neka ograničenja, ali Spence će i dalje imati vremena nabaciti dodatnu kilažu.

IBF ima dva vaganja, a na drugom vaganju u subotu ujutro nijedan ne smije biti teži više od 4.5 kilograma od granice veltera.

Pretpostavlja se da će Spence u ring ući s otpilike 75 kilograma, što je bliže supersrednjoj kategoriji (76.2 kg) nego velteru.


Garcia koji je posljednji meč boksao u lakoj kategoriji (61.2 kg) u pripremama za ovu borbu koristio je usluge Victora Contea. Nije želio dadavati previše kilograma jer želi biti brži od protivnika koji je u zadnjih 14 mjeseci odboksao samo jednu rundu.

Spence je u siječnju prošle godine slavio prekidom protiv Lamonta Petersona u 7. rundi, a zatim je u lipnju u prvoj rundi nokautirao Meksikanca Carlosa Ocampa.


"Vjerojatno ću biti na svojoj uobičajenoj težini od oko 68 kilograma. Mislim da ne bih ostvario veliku korist ako pokušam dodavati kilograme. Ne planiram biti velik i nabijen. Želim biti oštar i brz. Znate ja nisam čak ni prirodno velik momak tako da bi bilo suludo da s velikom kilažom ulazim u borbu" izjavio je 168 centimetara visoki Garcia.


Mikeyev brat i trener Robert Garcia, koji u prvi tren nije bio za to da se njegov brat bori sa Spenceom je izjavio: "Ne samo da su nam naši sparing partneri to rekli, već i njegovi protivnici uvijek govore isto. Tek kad su u ringu s njim shvate kako Mikey jako udara i koliko je snažan. Spence to ne zna, ali će otkriti u subotu."

Za borbu su se pripremali koristeći krupne sparing partnere uključujući i neke borce srednje kategorije.


Spencea se već duže vremena smatra srednjašem koji se uspijeva spustiti u velter kategoriju.

"Puno boraca ima problema s protivnicima koji se bore iz kontragarda, ali Mikey ima puno iskustva s ljevacima i siguran sam da to neće biti faktor. Spence ima prilično osnovni stil borbe, tako da nije bio problem naći sparing partnere koji bi ga imitirali. Spence radi sve kako treba kao i Mikey. Što se tiče samih priprema njegov stil nije bio veliki izazov. Mi nismo koristili usluge redovnih sparing partnera. Zvali smo iskusne, talentirane i neporažene borce. Sparirao je sa srednjašima za ovu borbu i znam da će biti spreman."


245
Kategorije: Boks
Tagovi: Errol Spence Jr., Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije