Autor: CroRing
Datum objave: 30.10.2020
Komentari:


Spektakl u Zagrebu! Hotel Westin u studenom domaćin klupskog EP-a u taekwondou

Bit će to najveće je međunarodno natjecanje u taekwondou ove godine, a Europski taekwondo savez organizaciju je povjerio TKD klubu Jastreb iz Zagreba i TKD klubu Karlovac

U Zagrebu će se krajem studenog održati jedinstveno natjecanje u vrijeme pandemije koronavirusa. 


Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u hotelu Westin će se od 21. do 25. studenoga 2020. godine održati Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou.


Bit će to najveće je međunarodno natjecanje u taekwondou ove godine, a Europski taekwondo savez organizaciju je povjerio TKD klubu Jastreb iz Zagreba i TKD klubu Karlovac kao dugogodišnjim nositeljima kvalitete i tradicije taekwondo sporta u Hrvatskoj s iskustvom organizacije velikih sportskih priredbi.


U prethodnih sedam izdanja domaćinstvo Europskih klupskih prvenstava u taekwondou bilo je povjereno isključivo nacionalnim savezima.


Hrvatska je po prvi put dobila čast biti domaćin Europskog klupskog prvenstva (ECC), jednog od najvažnijih taekwondo natjecanja u svijetu, a i u otežanim uvjetima zbog pandemijske krize očekuje se sudjelovanje oko 1000 sportašica i sportaša iz tridesetak zemalja u muškim i ženskim kategorijama mlađih i starijih kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora, dok je u normalnim okolnostima ta brojka veća od 2.000 sudionika.

Natjecanje će se održati po svim propisanim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH za što je organizator izradio pravilnik Covid-19 koji je od navedenih usvojen.
Europsko klupsko prvenstvo trebalo se održati ove godine u travnju u Poreču, ali je moralo biti odgođeno zbog tadašnje obustave svih sportskih aktivnosti.


Iz navedenih razloga ECC će se održati od 21. do 25. studenoga u jedinstvenom ambijentu Kristalne dvorane hotela Westin u Zagrebu u kojem će biti smješteni svi inozemni sportaši i gosti ECC-a, a Westin će biti i službeni hotel za sva događanja uz VIP uzvanike i članove počasnog odbora.


Treba istaknuti važnost natjecanja s obzirom na kriterijski status za predstojeće nastupe na europskim prvenstvima u svim selekcijama, kao i bodovanje natjecatelja za europsku ranking listu (E 2) za selekcije kadeta i juniora.

'Posebnosti ovog sportskog natjecanja (prvog velikog međunarodnog taekwondo natjecanja u Europi ove godine i posebnosti odvijanja natjecanja u Kristalnoj dvorani hotela Westin), vjerujemo da će u dane održavanja od 21. do 25. studenoga to biti glavni i medijski najpraćeniji sportski događaj u Hrvatskoj. 


Vjerujemo i to da će velika medijska praćenost Europskog klupskog prvenstva potvrditi kao događaj od iznimne važnosti za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku.


Natjecanje će na službenim stranicama ECC-a i Europskog taekwondo saveza biti pokriveno live streamingom prijenosa svih mečeva sa svih borilišta, kao i na službenom portalu CroRing na kojem će se uz live streaming emitirati i svi najzanimljiviji video isječci iz najzanimljivijih borbi.

Priloge s Europskog klupskog prvenstva emitirat će i korejske TV-kuće, kao i brojni europski mediji koji prate sport i taekwondo. Zbog velikog broja sudionika iz brojnih europskih (i izvaneuropskih zemalja) Otvoreno Europsko klupsko prvenstvo bit će praćeno kroz brojne objave i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, itd...)', piše u dopisu TKD Jastreb.


U galeriji pogledajte kako će izgledati boriliše u Kristalnoj dvorani hotela Westin...


Foto: TKD Jastreb

194
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije