Autor: mi
Datum objave: 11.01.2018


Sonnen: Svi mi završavamo karijeru na isti način - licem prema dolje i posramljeni

Chael Sonnen (29-15-1) tijekom karijere borio se u srednjoj i poluteškoj kategoriji i kao takav najmanji je sudionik Bellatorovog tunrira teškaša.

Unatoč tome, 40-godišnji Amerikanac planira pobjedu, a kaže da ako do nje i dođe to ga neće potaknuti da završi karijeru.


Turnir kojim će Bellator dobiti novog prvaka u teškoj kategoriji starta 20. siječnja borbom između Sonnena i čovjeka koji je ujedinio PRIDE-ov naslov u srednjoj s UFC-ovim naslovom u poluteškoj kategoriji Quintona Jacksona (37-12).


"Ne bih iskoristio pobjedu na turniru kao oruđe za pregovore. Ja sam potpuno lojalan Bellatoru i ne bih ni pomišljao na ništa drugo. Ja sam tradicionalist i fan na prvom mjestu. Stvarno vjerujem u to da morate braniti naslov i mislim da se nitko ne bi trebao povući dok je na vrhu."


"Georges St. Pierre je jedan od njih, ali on im je dao sve moguće šanse da ga pobijede. Davao je revanše, nekima i tri borbe. Mijenjao je kategoriju, radio sve što je mogao kako bi ga pobijedili i kako bi predao baklju. Bio je jednostavno predobar. Izuzev njega i Lennoxa Lewisa ne mogu se sjetiti nikoga tko je otišao na vrhu. Svi mi završavamo karijeru na isti način - licem prema dolje i posramljeni."

Nada se da taj trenutak neće dogoditi već na Bellatoru 192. Svjestan je da protiv fizički jačeg Rampagea mora biti oprezan i u kavezu planira 15 minuta biti na njemu.


"Navečer ležim u krevetu i razmišljam o meču. Neki od mojih timskih kolega su jednako veliki kao Rampage ili čak i veći, a puno mojih tehnika protiv njih ne prolazi. Sve ću napraviti savršeno i udariti ih, ali jednostavno me zaustave zbog svoje veličine. Ovo mi je prvi put i uživam u procesu otkrivanja. Možda ću morati prijeći na plan B ili C."

"Ja sam tip za turnire. Odrastao sam radeći to, četiri ili pet protivnika u danu. Volim ovaj turnir i volio bih da se održava u jednoj večeri u stilu stare škole."

U glavnoj borbi večeri Bellatora 192 u Los Angelesu Douglas Lima brani naslov u velteru protiv Roryja MacDonalda.
Foto: MMA Junkie

637
Kategorije: MMA
Tagovi: Bellator, Chael Sonnen
Najpopularnije
Najnovije