Autor: mi
Datum objave: 16.05.2018


Smakići počeo raditi s bivšim Kličkovim trenerom

Agron Smakići (13-0, 11 KO) počeo je raditi s novim trenerom.

Neporaženi hrvatski teškaš počeo je suradnju s Johnathonom Banksom, bivšim trenerom Vladimira Klička i aktualnim trenerom najbolje boksačice svijeta Cecilije Braekhus, piše Kosova Boxing.

27-godišnji Zagrepčanin koji živi u Hamburgu već je mjesec dana trenirao s 35-godišnjim Amerikancem u Njemačkoj, te u švedskom Sundswallu.


Smakići je trenutno u Detroitu i priprema se u slavnom Kronk Gymu za sljedeći meč koji bi se trebao održati u lipnju ili srpnju.


“U Detroitu sam i treniram s Johnathonom Banksom. Čim smo se sreli i odradili par treninga u Hamburgu odmah smo si sjeli. Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i da ćemo ostvariti ciljeve” rekao je Smakići za Kosova Boxing.


Smakići je do sada trenirao s Jurgenom Blinom. 75-godišnji Nijemac, koji se borio s Muhammadom Alijem 1971., zbog svojih godina odlučio se povući u mirovinu i savjetovao je Agronovom menadžeru Errolu Ceylanu da potraže novog trenera.

Johnathon Banks dolazi iz velike škole boksa. Detroitski Kronk Gym vodio je slavni pokojni trener Emanuel Steward. Uz Vladimira Klička, Thomasa Hearnsa, Michaela Moorera i Lennoxa Lewisa, Steward je trenirao preko 40 boksača koji su postali svjetski prvaci.

Steward je trenirao i Banksa i uvidio u njemu trenerski potencijal, te ga uzeo za svog asistenta. Njegovom smrću 2012. Banks je postao glavni trener Vladimira Klička.


Banks kao profesionalni boksač ima skor 29-3-1 (19 KO). Nije se borio od 2014. i poraza od Antonija Tarvera. 2009. izgubio je od Tomasza Adameka u meču za IBF-ov naslov u cruiserweightu, a 2011. pobijedio je Ivicu Bačurina.


1457
Kategorije: Boks
Tagovi: Agron Smakici
Najpopularnije
Najnovije