Autor: HBS
Datum objave: 19.02.2017


Slavonci pobjednici Premier lige

Podizanjem trofeja Pobjednika Premier lige od strane kapetana Slavonija tima Zvonimira Rebolja i službeno je uspješno okončana prva sezona boksačke Premier lige.

Pred punom dvoranom u Sesvetama, usprkos jučerašnjem porazu od Zagreb tima, Slavonci su imali itekako razloga za slavlje.

"Slavonski boksači i njihovo vodstvo dokazali su ustrajnost, koheziju, hrabrost i vještinu. Ne omalovažavajući kolege iz drugih regija koji su imali određenih poteškoća mogu reći da je sportski inat i zajedništvo presudilo. Nismo ni mi bili bez problema, poglavito financijskih, što je često i presudno, no ipak smo opstali, ostali skupa i “peglali” se do zadnjeg atoma snage" rekao je Matej Matković izbornik Slavonaca sa vidnim zadovoljstvom na licu.


"Osjećaj je lijep iako smo danas u Zagrebu izgubili, jer titulu smo osigurali prije zadnjeg kola. Poraz nas nije demotivirao, jer smo značajno oslabljeni, Stojanović prestao boksati, Zidar nastavio sportsku karijeru u Skandinaviji, sigurni osvajači bodova Majcen i Pratljačić nisu nastupili. Usprkos svemu, mogu reći da sam ponosan. Uz kolege iz kluba Čepu i Klasića, predsjednika Mikolčevića, no i trenere iz klubova koji čine Slavoniju (Kuhara, Kadića, Krpana, Volarevića) zasigurno ne bi ostvarili pobjedu. S toga zahvaljujem se svima vama, a ponajviše boksačima koji su ostavljali svoje srce na ringu. Zbog ovoga vjerujem da ćemo, kako vi boksači tako i mi treneri, nastaviti te učvrstiti našu povezivost, dosta naučiti iz ovih iskustava te punih srca i još većeg motiva nastaviti dalje" zaključio je Matković.


Zadovoljan je bio i predsjednik saveza Bono Bošnjak:


"Prva sezona Premier lige je završila i dobili smo i prve Prvake Slavonija tim. Projekt je odrađen i ovo je samo dokaz kako hrvatski boks u svakom pogledu napreduje. Boksači su imali više nastupa nego svih prethodnih godina, pojačalo se rivalstvo, a ujedno i učvrstila suradnja među regijama. Publika je večeras uživala u odličnim borbama i veseli me kad vidim toliko boksača između naša četiri užeta. Ipak, pred nama su novi projekti i Premier liga je odličan uvod u sve to."


Što se rezultata ovog posljednjeg kola tiče, Zagreb tim uspio je upisati pobjedu nad Slavonijom. 14:4, ali mu je to bilo dovoljno samo za ukupno drugo mjesto u Premier ligi.ZAGREB TIM SLAVONIJA TIM 14:4


Mlađi seniori:

Petar Cetinić - Antonio Tkalčić 2:0
Andro Jančić - Ivan Jurkić 3:0


Seniori:

60 Ivan Prskalo - Filip Poturović 2:1
64 Erik Pijetraj - Nikola Stipčević 3:0 (bez borbe)
64 Stipan Prtenjača - Josip Matić 3:0 DISQ
69 Mate Rudan - Mihael Jugović 2:1
75 Dino Martinović - Hrvoje Čibarić 1:2
81 Damir Plantić- Zvonimir Rebolj 3:0

+91 Ivan Andrašić - Branimir Lovren 2:1

1913
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Stipan Prtenjača
Najpopularnije
Najnovije