Autor: HJS
Datum objave: 26.04.2018


Šikić upisala jedinu pobjedu prvog dana Europskog prvenstva

Prvog dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Izraelu nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika.

Ždrijeb ih nije pomazio te su Azinović i Šikić ispali na početku natjecanja, uz jednu pobjedu koju je upisala Tena Šikić.

Jedan od dva vrhunca judo sezone u 2018. godini je Europsko prvenstvo u Izraelu, koje jepočelo u četvrtak 26. travnja i traje do subote 28. travnja.Sve borbe se mogu gledati uživo na www.eju.net

Tena Šikić (do 57 kg) prva je izašla na tatami i u zanimljivoj borbi protiv Kowalczyk lijepo iskontrirala Poljakinju i pokazala da i u jačoj kategoriji može pobjeđivati. U drugom kolu je išla na olimpijsku broncu, Monteiro (POR), a iskusna 32-godišnjakinja je iskoristila priliku i ipponom prošla u četvrtfinale, a Šikić završila nastup u Izraelu.


Jedini hrvatski judaš na tatamiju Tel Aviva prvog dana natjecanja bio je Bernard Azinović (do 66 kg). Protiv Safarova (AZE) nije uspio nametnuti svoj ritam te je izgubio ipponom. 

- Šikić je jako dobro odradila prvi nastup, a iskustvo i kvaliteta Monteiro u ovoj kategoriji su zasad bili previše. Zalog za budućnost je napravljen, a sad slijede treninzi i nastavak rada. Isto tako je i s Azinovićem, koji se u novoj kategoriji susreće s novim izazovima – prokomentirao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

U petak nastupa Barbara Matić (do 70 kg), koja kao druga nositeljica turnira, na početku čeka bolju iz dvoboja Scoccimarro (GER) – Fletcher (IRL).

Dominik Družeta (do 81 kg) jedini je muški hrvatski predstavnik drugog dana, a na početku turnira ide na Musila (CZE).


258
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije