Autor: mi
Datum objave: 09.07.2017


Shogun: Prije svake borbe moja obitelj se ponaša kao da idem na vješala

Mauricio Rua otkrio je da je pod stalnim pritiskom obitelji da se umirovi.

Iako s 35 godina nije prestar, bivši UFC-ov prvak i pobjednik PRIDE-ovog Grand Prixa sudjelovao je u bezbroj teških borbi. 

"Kad dođe dan i shvatim da nije dobro bit ću prvi koji se neće više htjeti boriti. Prestao bih se boriti da sačuvam svoje zdravlje, Već me moja majka Clementina i supruga Renata stalno pritišću da prestanem" rekao je Brazilac.


"One ne shvaćaju puno ovaj sport. Ne shvaćaju da postoje pravila i ograničenja, liječnici. Oni svaki put misle da idem na vješala. Tako da me stvarno pritišću, ali ne rade to svaki dan jer me to stvarno iritira."


Shogun planira nastaviti s onim što je dosad radio i što mu je donijelo legendarni status među fanovima i poznavateljima sporta.

"Razumijem njihov stav, jer ovaj sport je agresivan, kontakntni. Imao sam puno ozljeda, ali to je neizbježno za MMA borce. Ali, dok god mogu dobro trenirati i imam dobre reflekse nastavit ću se boriti."


Krajem rujna vraća se u Japan kako bi protiv Ovincea St. Preuxa pokušao osvetiti posljednji poraz iz 2014. U prvoj borbi Haićanin ga je nokautirao za samo 34 sekunde. Nakon nje nanizao je tri pobjede.


"Posrećilo mu se da me pogodi. Tada nisam znao puno o njemu. Danas znam, znam njegove prednosti, njegova oružja i da sam to znao prije ne bih se toliko otvorio. To je razlika".
1048
Kategorije: MMA
Tagovi: Mauricio Rua
Najpopularnije
Najnovije