Autor: BK Leonardo
Datum objave: 26.10.2017


Sep ozlijedio šaku, Babić ga zamjenjuje na sparinzima s Beterbievim

Iz prošlotjednog meča protiv Gruzijca Levana Luhutašvilija u Linzu, osim briljantne bodovne pobjede hrvatski poluteškaški profesionalac Hrvoje Sep nosi i ozljedu šake.

Tijekom treće runde jedan je Sepov udarac završio na suparnikovom čelu, pa je šampion zagrebačkog BK Leonardo jutro nakon borbe dočekao s crvenilom i bolnom oteklinom zapešća.

 

- Tri runde boksao sam s natučenom metakarpalnom kosti. Mislio sam da će oteklina brzo splasnuti, ali stanje se pogoršalo i moj liječnik Tadija Petrović sa zagrebačke Klinike za traumatologiju zaključio je da mi predstoji nekoliko tjedana smanjene boksačke aktivnosti – objasnio je Sep svoju zdravstvenu situaciju nakon treće profesionalne pobjede.


Apstinencija od pojedinih udaraca ne bi bila poseban problem da Sep i njegov trener i menadžer Leonard Pijetraj već u ponedjeljak nisu trebali putovati u Montreal. Naime, poznati ruski profesionalac s kanadskom adresom Artur Beterbiev (inače nekadašnji svjetski i europski amaterski prvak) i njegov trener Marc Ramsay bili su oduševljeni lipanjskim zajedničkim treninzima s hrvatskim dvojcem i inzistirali su na njihovu ponovnom dolasku.


- Sepova ozljeda nije teška, ali je prilično bolna. Ramsay je bio vrlo uporan i htio je da Hrvoje pod svaku cijenu doputuje u Kanadu, jer Beterbijev 11. studenoga u Fresnu boksa za IBF svjetski naslov protiv Nijemca Enrica Köllinga. Međutim, da sam dopustio Sepu dvotjedne sparinge u Montrealu njegov bi oporavak bio odgođen, a to nije poželjan scenarij – rekao je Leonard Pijetraj.


Znajući da u dvorani BK Leonardo u zagrebačkoj Dubravi treniraju mnogi hrvatski šampioni, trener Ramsay zatražio je da na sparinge doputuje Alen Babić, lanjski prvak Hrvatske u teškoj kategoriji. Tako će Beterbijevu uoči najvažnijeg meča u karijeri ipak pomagati jedan hrvatski boksač.Sepova ruka1184
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvoje Sep, Alen Babić
Najpopularnije
Najnovije