Autor: Admin
Datum objave: 13.05.2013
Komentari:
5,00


SEP, HRGOVIĆ I PIJETRAJ NA VRHU WSB-a

U vrhu svjetskog boksa

Astana Arlans novi je prvak Svjetske boksačke serije (WSB), što znači da ni treća sezona najvažnijeg boksačkog natjecanja pod okriljem Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) nije prošla bez snažnog hrvatskog traga.

 

Za kazahstansku momčad ove su sezone nastupala dvojica najboljih hrvatskih boksača Hrvoje Sep i Filip Hrgović, naravno pod vodstvom njihova trenera Leonarda Pijetraja.

 

Astana je u dvodnevnom WSB finalu pred 10.000 svojih navijača u rasprodanoj dvorani Sarjanka tek nakon „pripetavanja“, odnosno dodatne 11. borbe, pobijedila Ukraine Otamans 6-5. Tako nakon Pariza i Milana, treći WSB naslov ostaje u kazahstanskoj prijestolnici.

 

U finalnu pobjedu Astane hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep ugradio je bod osvojen je u meču protiv Ukrajinca Sergija Lapina. Sep je bio apsolutno dominantan, nekoliko puta sasvim blizu nokauta, da bi na kraju slavio jednoglasnom bodovnom odlukom. Sva tri suca dala su mu prednost u svih pet rundi. Bila je to Sepova peta WSB pobjeda ove sezone, odnosno ukupno 13. u WSB-u (uz pet poraza).

 

Kao što smo vas već izvijestili, iako je trebao boksati protiv olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Aleksandra Usika, najbolji hrvatski superteškaš Filip Hrgović zbog bolesti nije mogao nastupiti u finalu WSB-a.

 

 

 

„Sepov je meč oduševio kazahstansku publiku, jer zaista je boksao briljantno i još jednom dokazao da je u životnoj formi. Žao mi je samo što Hrgović nije nastupio, pa da hrvatski uspjeh bude potpun“ – rekao je trener hrvatskih reprezentativaca Leonard Pijetraj, te nastavio:

 

„Čelnici kazahstanske momčadi već su naglasili kako žele zadržati Hrvoja i Filipa u svojim redovima, no pristigle su ponude iz Mexico Guerrerosa i još nekih WSB momčadi. Boksački stručnjaci brzo su prepoznali da se naši boksači dobro nose s pritiskom i zato su poželjni u svim momčadima“ – rekao je Pijetraj.

 

Zanimljivo je napomenuti da osim hrvatskog trojca iz BK Leonardo (2011. s Parizom i 2013. s Astanom), po dva WSB momčadska naslova imaju još samo poznati ukrajinski srednjaš Sergij Derevjačenko i njegov trener Sergej Korčinskij.

 

Nakon zajedničkog slavlja u ringu, kazahstanski su boksači proslavu velikog uspjeha, dodatno začinjenog AIBA-inom nagradom od 500.000 dolara, nastavili u službenom hotelu. Tamo su Sepu, Hrgoviću i Pijetraju osobno čestitali predsjednik i izvršni direktor AIBA-e Ching-Kuo Wu i Ho Kim, te s njima razgovarali o stanju u hrvatskom boksu.

 

Glavni direktor Astana Arlansa Bolat Mankenov na kraju je pozvao sve svoje boksače i trenere da se za nekoliko dana okupe na zajedničkom odmoru s obiteljima u Turskoj ili Hrvatskoj.

 

„Svakako ću se potruditi da destinacija kazahstanske momčadi bude Hrvatska, ali za manje od tri tjedna počinje Europko prvenstvo u Minsku. Dakle, za Hrvoja, Filipa i mene nema odmora“ – zaključio je Leonard Pijetraj.

2306
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Filip Hrgović, Hrvoje Sep
Komentari
# 7 Dana 14.05.2013 - 07:58 Vanjinjo ... je rekao/la:
Dečki samo naprijed! Čestitam!
 
# 6 Dana 14.05.2013 - 05:02 Toni Hrvat S ... je rekao/la:
Pa sad vi gspodo Pauletič, Tadič i Vicevič konačno možete vidjeti da niste uspjeli sa vašim komunistićkim namjerama i da uniśtite dva najbolja boksača i naj boljeg trenera što imamo u Hrvatskoj . Može vas biti srsmota ali kao komunjare vi nemate sramote .Pustite ih na miru da rade svoj posao tako fa se mi pośteni Hrvati imamo sa ćime ponositi.!!!!!! .
 
# 5 Dana 13.05.2013 - 13:39 DIREKT ... je rekao/la:
Nemojte tako, Pauletićeva igraonica dobro funkcionira, igraju se boksa, stalno nešto organiziraju, a rezultati, zar se ne vide, pa dečki se igraju. Očito je da Leo,Filip i Hrvoje ne spadaju u ovu igraonicu, kada se pojave unište im igračke, pa ko bi ih volio. Vi, treneri i bioksači, koje vodi Pauletić i ekipa, sanjajte i dalje svoj san, ne budite se, java je surova.
 
# 4 Dana 13.05.2013 - 10:59 šampion ... je rekao/la:
Čestitke dečkima i neka idu na zasluženi godišnji odmor. Mene osobno zanima što Leo ima razgovarat sa Dr Ching-Kuo Wu o Hrvatskom boksu kad je tu Pauletić a MR Wu se čovjek bavi delegiranjem, jedino mu fali još jedan majstor za kuglice Dr. Vičević jer taj je već sa svojom ekipom odlučio da je Sep lošiji od Miškovića jer kuglice tako kažu.
 
# 3 Dana 13.05.2013 - 00:13 promatrac ... je rekao/la:
Bravo momci vi ste "boksacko cudo"samo nazalost ne za hrvatske okvire,ovdje nikada necete imati podrsku,stoga mjenjajte drzavljanstvo.Nazalost to je nasa stvarnost,a poglavito u ovom trenutku i sa ovom garniturom na vlasti. Ovih dana cete se uvjeriti da sam u pravu,stoga uzivajte dok ste izvan svega toga u tnozemstvu medu ljudima koje ste osvojili postenim pristupom i srcem,ovdje to nije bitno.
 
# 2 Dana 12.05.2013 - 23:58 glas razuma ... je rekao/la:
E,Leo,Leo pa zar si ti postao naivac?Otome koliko cete odmora imati Hrvoje,Filip i ti ne odlucujete vi nego tim eksperata za boks : Pauletic,Tadic i majstor za kuglice Vicevic
 
# 1 Dana 12.05.2013 - 23:46 promotor ... je rekao/la:
Nevjerovatno,pa kako se uopce gospoda predsjednik i izvrsni direktor AIBA-e usuduju sa nekim tamo ljevim boksacima i trenerima razgovarati o situaciji u hrvatskom boksu bez odobrenja Roberta Pauletica???
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije