Autor: Boris
Datum objave: 13.10.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


SENIORSKO PRVENSTVO U ZADRU

Odluka HBS-a

Donešena odluka o održavnju državnog seniorskog prvenstva u boksu u Zadru od 15. do 18. listopada...

Temeljem članka 42. stavka 11. Statuta HBS-a i članka 15. stavka 2. Tehničkih pravila HBS-a , na preporuku Stručnog savjeta HBS a temeljem zahtjeva nekih boksačkih klubova, Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza na svojoj sjednici održanoj 25. rujna 2008. god.donio je sljedeću :


O D L U K U
o održavanju XVIII seniorskog prvenstva RH u ZADRU od 15-18. listopada 2008. god.

1. Prvenstvo se održava prema starim AIBA tehničkim pravilima, runde trajanja 4 x 2 minute /prema naputku AIBA/.
2. Pravo nastupa prema propisima AIBA imaju natjecatelji rođeni zaključno 1991. godine i stariji.
3. Pravo nastupa nemaju suspendirani klubovi i pojednici kao i klubovi i pojedinci koji nisu izvršili sve svoje obveze prema HBS-u. Popis klubova dostavlja Gl. Tajnik HBS na dan početka natjecanja 15.10.2008.god. Povjerenku HBS-a i Natjecateljskoj komisiji koji iste primjenjuje.
4. Rangiranje klubova i pojedinaca vrši se temeljem članka 39. Tehničkih pravila AIBA.
5. Sekundiranje se vrši temeljem članka 30. Tehničkih pravila AIBA , sekundirati mogu samo ovlaštete osobe prema finalnim prijavama klubova i koje posjeduju licencu HBS-a. Boksači i druge neovlaštene kao i suspendirane osobe ne mogu biti u kutu niti u propisanom natjecateljskom prostoru oko ringa.
6. Pravo nastupa prema članku 15. Tehničkih pravila HBS-a utvrđuje Povjerenik HBS-a pregledom natjecateljske iskaznice i uz predočenje identifikacijskog osobnog dokumenta (osobna iskaznica, putovnica, zdravstvena iskaznica i.t.d) iz kojeg se sa sigurnošću može utvrditi identitet natjecatelja.
7. Natjecatelji koji ne predoče identifikacijski dokument ne mogu nastupiti na natjecanjima koje organizira Hrvatski boksački savez od dana stupanja ove Odluke na snagu.
8. Na XVIII. Pojedninačnom prvenstvu Hrvatske za seniore 2008. god. primjenjuje se izmjenjeni članak 12. stavak 1. Tehničkih pravila HBS-a koji glasi: „Natjecatelj će se boriti u boksačkim patikama bez peta, čarapama, kratkim hlačama koje ne smiju biti duže od koljena, majici koja pokriva prsa i leđa koja mora biti boje kuta u koji se žrijebom raspoređen.Kada su majica i hlače iste boje, linija pojasa mora biti jasno označena elastičnim pojasom hlača u drugoj boji širine 10 cm.“
9. Na XVIII. Pojedinačnom prvenstvu Htvatske za seniore 2008. godine počinje se primjenjivati izmjenjeni članak 6. Zdravstvenog pravilnika HBS-a koji glasi: „Godišnji sistematski pregled za natjecatelje svih razreda obavlja se jedanput godišnje i vrijedi narednu godinu dana od dana pregleda.“
10. Za provođenje ove Odluke zadužuje se Povjerenik HBS-a i Natjecateljska komisija.
11. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Izvor: HBS
1225
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije