Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 07.11.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


SATOSHI ISHII

Ishii izazvao Fedora

TOKYO, 31. Listopad 2008.g. (Kyodo) Satoshi Ishii (石井 慧 rođen 19. Prosinca 1986.g. Ibaraki, Osaka JPN) “novookrunjeni” japanski olimpijski judo šampion u kategoriji preko 100kg. najavio je svoj prekid bavljenja judom, te prelazak u profesionalne borce mješovitih borilačkih vještina.

Nova japanska judo zvijezda 21-ogodišnji Ishii posjetio je Japansku judo federaciju, te ih obavjestio o svojoj odluci. Službena potvrda njegove odluke o prelasku u profesionalne borce, očekuje se uskoro, koju će objaviti na novinskoj konferenciji.


Ishii je dugo razmišljao o odluci prestanka treniranja juda, saznajemo od tehničkog direktora Japanske federacije, Kazuo Yoshimura. Svoju odluku nagovjestio je, gostujući sa još 1600 drugih gostiju uključujući i zlatne olimpijce iz Beijinga, na godišnjem jesenskom „garden party“ u organizaciji Japanskog cara Akihita i carice Michiko. Tada je 74-godišnji monarh (Akihito) zapitao: „nastojiš li nastupiti i na slijedećim Olimpijskim igrama 2012.g.?“, dok je Ishii kratko odgovorio da ne namjerava...nastavljajući razgovor car ga je zapitao: „Znači odlučio si se poći drugim putem?“, „Da gospodine“ odgovorio je student.

Tom odlukom postao je treći japanski judaš osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara koji je prešao u profesionalne borce mješovitih borilačkih vještina. Prije njega isto su učinili Hidehiko Yoshida, prvak -78kg. Olimpijske igre Barcelona 1992.g. i Makoto Takimoto, koji je osvojio naslov prvaka -81kg. Olimpijske igre Sydney 2000.g.Iz japanskih novina „Sports Nippon“ saznajemo da će Ishii imati prvu priliku pokazati svoj talent na sam doček Nove godine (31.12.2008.) na MMA (Mixed Martial Arts) debiju K-1 Dynamite u Saitama Super Areni. Olimpijski prvak dugo je najavljivao svoj prelazak u MMA, skoro od trenutka kada je zlato bilo oko njegovog vrata, te već u kolovozu izazvao je na dvoboj Fedora Emelianenka (RUS). Rijetki uspjevaju živjeti od bavljenja olimpijskim sportovima kao što su: judo, taekwondo ili hrvanje, stoga je MMA vjerojatno sve češći profesionalni izbor sve većeg broja olimpijaca.

Druge japanske novine „Daily Sports“ prenose podatke o novčanom iznosu ugovora sa K-1 organizacijom od oko 500 milijuna yena (sa mogućnošću promjena ovisno o prolasku u žrijebu na prvom MMA nastupu). Svoj potpuni prelazak u MMA nastupe Ishii će učiniti na proljeće 2009.g. (nakon što diplomira).
1563
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije