Autor: Boris
Datum objave: 05.11.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


SATOSHI ISHII ŽELI CROCOP-a

Olimpijac želi Filipovića

Olimpijski judo pobjednik Satoshi Ishii želi borbu s Mirkom Filipovićem i Hong Man Choiom..

Japanski judoist Satoshi Ishii (21), koji je na OI u Pekingu osvojio zlato u teškoj kategoriji, objavio je da napušta judo, te da će se posvetiti Ultimate Fightu. Njegov cilj je boriti se protiv Hrvata Mirka Filipovića i 215 cm visokog Južnokoreanca Hong Man Choiom.

"Ovo je novo poglavlje u mom životu i sada počinjem ponovno od nule, odnosno sa bijelim pojasom za početnike. U ultimate fightu su najjači borci na svijetu i protiv njih sam se želio boriti i prije negoli sam osvojio olimpijsko zlato. Moram se što prije dovesti u pobjedničku formu i sučeliti se sa njima u ringu. Nemam što skrivati, to je moj cilj", izjavio je Satoshi Ishii.

On je treći japanski olimpijski prvak u judou koji se prebacio na tzv. "ultimate fight", odnosno "kakutogi", kako u Japanu zovu borilački sport koji uključuje više borilačkih vještina (karate, judo, boks, te druge vještine). Prije njega u "kakutogiju" su se oprobali olimpijski prvak iz 1992. Hidehiko Yoshida, te Makoto Takimoto, koji je bio zlatni na OI 2000. Sydneyju.

Izvor: Jutranji.hr
1140
Kategorije: MMA
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije