Autor: Admin
Datum objave: 03.09.2012
Komentari:
0,00


SARAJEVO FIGHT NIGHT 3

Poturak pobijedio Slovaka Monzyja

Dževad Poturak pobijedio je Tomaša Monzyja iz Slovačke na borilačkoj priredbi Sarajevo Fight Night 3 koja je sinoć održana u Sarajevu.

 

Poturak je Slovaka dobio sudačkom odlukom i to rezultatom 2:1. Borba se održala u prepunoj dvorani KSC Ilidža po K-1 pravilima.

 

 

 

Inače, prije glavne borbe večeri, publika u dvorani na Ilidži uživala je u borbama najboljih mladih bh. boraca Darija Kadića, Elmina Mehića, Mesuda Selimovića, Bojana Bekonje i Adnana Omeragića.

 

Poturka očekuje učešće na turniru u Tokiju, gdje će nastupiti 16 najboljih svjetskih K-1 boraca.

2053
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, Dževad Poturak
Komentari
# 7 Dana 09.09.2012 - 18:15 k1 ... je rekao/la:
Dzevad sve radi sad zbog para daje zaradit jos korji dinar a penzija se blizi pa sramotno je onako sebi dozvolit da te covjek izmlati i na kraju mu uzet pobjedu cistu ko suza pa neka pogleda kako ga je i Douwes u Podgorici namlatio i on hoce sada u last 16 po kojem osnovu koliko je borbi zadnji pobjdio? U organizaciji showtime nije pobjedio do sada nijednog pobjednika sve je gubio sto znaci da nema mjesta za velike turnire neka pravi ovakve priredbe sramotne i sam sebi prepisuje pobjede ali van granica nema nista od njega isto kao i od svih ovih boraca sto su bili na fightcardu nijedan nema da covjek kaze ima brzinu tehniku i kondiciju za nesto vise osim turnira po Bosni i lijevih wako turnira.
 
# 6 Dana 05.09.2012 - 11:13 Opaki Čelik ... je rekao/la:
Dževdo je na zalasku karijere. Najbolji BH borac svih vremena, velika je karijera iz njega, ne bi je trebao blatiti nastupima kao protiv Slovaka. Dževad je drugi tip borca u odnosu na prevarante Denisa Stojnića, Ziju Polju i Mensura Peljtu. Ova pomenuta trojica pobjeđivali taksiste i kuhare, ponekog izbacivača (ne ponižavam ni jedan posao) a furaju kao da su heroji nacije. Dževad je sportista, a Denis Stojnić obični uličar sarajevski koji ima 20kg čiste ''mješine'' tj. sala. Mastan je kao šaran. Tehnika mu je kao kod dvojice 50-to godišnjaka koji se potuku radi međe. Pozdrav svima, no offense, ali mora se reći na ovakvim i sličnim sajtovima koji je Denis Stojnić klošar.
 
# 5 Dana 05.09.2012 - 08:23 BAŠOVIĆ ... je rekao/la:
Ako shvatiš sadržaj rečenice vidjet ćeš da nije rečeno da su borci iste klase, niti ko je bolji. Kontekst je stavljen u nivo core competence koji prati borca. A evo ako već hoćeš, opovrgnut ću te. Da su borci razlicitih klasa, zašto su japanci u prvi plan imali Poturka u vidu. I druga stvar, onu koju ne znaš. Meč između Poturka i Cro Copa bio je ugovaran već protekle godine, ali do toga nije došlo iz sada već ne bitnih razloga. A to što te boli, to što su u istoj recenici, i mene zaboli jedna stvar...
 
# 4 Dana 04.09.2012 - 19:11 @BAŠOVIĆ ... je rekao/la:
POturak je dobar, solidan borac, ali njega i CRO COP-a ne mozes stavljati u istu recenicu, pa Mirko bi se bez priprema mogao boriti sa Poturkom je je klasa vise u odnosu na Dzevada !
 
# 3 Dana 03.09.2012 - 15:28 to berry ... je rekao/la:
Pravi komentar, dosta je narodu ovom na Balkanu laganja i u sportu treba krast takvo drustvo svi od politicara nasljedili. Sramota i onaj Radonjic isto 3 runde onakve i on hoce u Japan pa past ce u 1 rundi protiv bilo koga tamo.
 
# 2 Dana 03.09.2012 - 13:54 BAŠOVIĆ ... je rekao/la:
Naš Poturak kao i CRO COP igraju na istu kartu, a to je snaga i brzina, što im posustaju iz dan u dan, godine u godinu, i definitivno se trebaju polahko povlačiti iz ovog sporta, ne sramototi ni sebe ni narod. Ovo sinoć bila je čista pobjeda Moznya. Cudim se da je Poturak ostao na nogama. Momak ga je bukvalno sasjeka. Volim Poturka, ali neka razmislja o pametnijim stvarima. KICK BOX AKADEMIJA, Promototorska kuća isl., ali mečeve nek zaboravi. Japanci su i cekali ovo da vide, čime će otkloniti sunju njegovog nastupa u Japanu. Selam
 
# 1 Dana 03.09.2012 - 12:52 berry ... je rekao/la:
Novinar nije gledao meč. Slovak je pretukao "doslovno" Poturka. Ovakve namještaljke treba kažnjavati.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije