Autor: mi
Datum objave: 26.04.2016


Sanchez: Golovkin nikada nikoga nije udario punom snagom

Od kraja 2008. Gennady Golovkin sve svoje mečeve završio je prekidom.

Proteklog vikenda u Inglewoodu niz je produljio na 22 uzastopna nokauta svladavši u drugoj rundi obveznog IBF-ovog izazivača Dominica Wadea.

GGG-ev trener Abel Sanchez ne vidi kraja tom nizu.


Golovkin je na glasu kao jedan od najjačih udarača u boksu, a njegov trener tvrdi da nikada nikoga nije udario sa 100 posto snage.

"Mislim da nikada nikoga nije udario punom snagom. Mislim da je udario nekoga sa 100 posto u dvorani u tijelo, ali mislim da u borbi nisam vidio situaciju u kojoj je nekoga udario sa 100 posto. Mislim da će se to dogoditi kada ga netko zaista stavi na kušnju i borba ode u kasnije runde... kad stvori distancu i poziciju da pusti ruke."


"Kad sparira, on zapravo ne udara jako sparing partnere. Brine o njima. Puno ih udara u tijelo i ruke. Kao što ste mogli vidjeti, udario je Wadea u ruku i srušio ga je... udarcem u ruku."


Sanchez je i vrlo glasan po pitanju zahtjeva WBC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji Saula Alvareza da se meč za ujedinjenje s privremenim prvakom odradi u catchweightu. Ne želi ni razmotriti opciju da se Kazahstanac spušta u kilaži. WBC je obojici dozvolio da prije borbe koja bi se trebala dogoditi na jesen odrade po još jedan meč. GGG je nokautirao Wadea, a Canelo se bori s Amirom Khanom.


Canelove posljednje četiri borbe održane su na 70.3 kilograma, a na istoj težini će braniti pojas i protiv Khana.

"Sjest ćemo i vidjeti možemo li dogovoriti borbu za rujan. Ali, ako se ne uspijemo dogovoriti 30 dana nakon Canelove borbe, do meča neće doći. Jer kako bi se borba ispromovirala sve mora biti dogovoreno do kraja svibnja ili najkasnije do početka lipnja."


"Borba je za naslov u srednjoj kategoriji i granica je 72.6 kilograma i kao Gennadyjev trener nisam spreman dati nikakvu prednost u težini ovoj divi. Canelo se ponaša kao diva" rekao je Sanchez za ESPN Deportes.


Ako ne dođe do borbe s Canelom opcije za Golovkina su meč s WBA 'regularnim' prvakom (Golovkin je 'super' prvak) Dannyjem Jacobsom, WBO prvakom Billyjem Joeom Saundersom ili WBO prvakom u super srednjoj kategoriji Gilbertom Ramirezom koji je naslov osvojio nedavno protiv Arthura Abrahama.

802
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije