Autor: mi
Datum objave: 26.09.2017


Saki: Bio sam na samo 50 posto, ovo je tek početak

Gokhan Saki proteklog vikenda u Saitama Super Areni upoznao je UFC-ove fanove sa svojim lijevim krošeom.

U svojoj drugoj, a praktično prvoj pravoj MMA borbi, Turčin je krajem prve runde nokautirao Henriquea da Silvu.

33-godišnji ‘Rebel’ pošteno se naradio da bi došao do pobjede u prvoj borbi za najjaču MMA promociju. Primio je udarce laktom i koljenom i vidljivo usporio prije nego je završio Brazilca.

Sakiju je to bila prva borba  od travnja 2015. Kada je u kick boks meču u Dubaiju pobijedio Sebastiana Ciobanua.

Gostujući na MMA Houru Saki je prokomentirao kritike na račun svog cardija.


“Moja posljednja borba u Gloryju bila je 2014. protiv Tyronea Sponga. Godinu dana poslije imao sam još jednu borbu, Tako da sam se u zadnje tri i pol godine borio samo jednom.”“Moja posljednja borba je bila u kick boksu. Uvijek sam bio spreman za tri minute. Sada se borim na pet minuta. Kao što sam rekao, tek sam se ove godine počeo pripremati za MMA, a spremu ne možete postići u par mjeseci.”

“Nakon svake borbe morate nastaviti trenirati kako bi održavali mišiće i kondiciju. Prve tri minute bio sam dobar, a zatim sam se počeo malo umarati, ali također sam i malo zahrđao zbog dugog izbivanja.”

“Nakon što sam ga prvi put rušio bacao sam samo snažne udarce. Obično u kick boksu razmišljam tijekom cijele borbe i bacam kombinacije. Ovaj put sam samo bacao bombe.”


“Već sam počeo ponovno trenirati jer je ovo bila moja prva borba u ultimate fightu i bio sam na samo 50 posto. Ovo je tek početak. Sretan sam što sam ponovno na velikoj pozornici. Spreman sam pokazati još puno, puno stvari.”

“Nakon što sam ga prvi put rušio bacao sam puno lijevih i desnih krošea. Znao je što slijedi. Ako tijekom borbe bacate kombinacije to je najteže za protivnika. Otuda dolaze nokauti. Snaga mi je bila na 100 poso, ali nema ništa do kombinacije kada pokušavate nokautirati svog protivnika.”
Foto: Susumu Nagao

466
Kategorije: MMA
Tagovi: Gokhan Saki
Najpopularnije
Najnovije