Autor: mi
Datum objave: 21.10.2019


Ruiz: Usyk nije izgledao dobro u prvoj borbi u teškoj kategoriji

Oleksandr Usyk pobjedom protiv Chazza Witherspoona postao je obvezni izazivač WBO federacije pobjedniku revanša između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue.

30-godišnji Meksikanac nije bio impresioniran teškaškim debijem svog potencijalnog protivnika.

“On je veliki borac i boksač. Ali, mislim da nije izgledao dobro u svojoj prvoj borbi u teškoj kategoriji. Ne omalovažavam tipa kojeg je pobijedio, ali mislim da je mogao biti puno bolji. Ne znam, to je samo moje mišljenje. Nakon 7. prosinca naravno da ćemo mu dati priliku da mi uzme pojaseve.”


WBA, WBO, IBF i IBO prvaka prvo čeka revanš s Joshuom.

“U ovom trenutku akcija je u teškoj kategoriji. U ovom trenutku je konkurencija vrlo jaka. Najbitnije je ostati fokusiran. Imam te predivne pojaseve o kojima sam sanjao cijelog života. Sada ih imam i voljan sam umrijeti kako bih ih zadržao.”

Pobjednika revanša između Meksikanca i Britanca čeka i obvezni IBF-ov izazivač Kubrat Pulev što znači da postoji mogućnost da će se pobjednik morati odreći jednog pojasa. To se može izbjeći borbom za neospornog prvaka s WBC-ovim šampionom Deontayom Wilderom. To je borba koja Ruiza i najviše zanima, a obojica imaju ugovor s PBC-om, pa taj meč ne bi bilo tako komplicirano dogovoriti.


“Želim biti neosporni prvak svijeta u teškoj kategoriji i blizu sam borbi s Wilderom. Wilder i ja razgovaramo telefonski. Mi smo dobri prijatelji i pružamo podršku jedan drugome, ali tijekom borbe neće biti prijatelja, poštovanja ni sličnoga.”Foto: Mark Robinson
786
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije