Autor: mi
Datum objave: 14.08.2019


Ruiz ne odustaje od revanša s Joshuom u Americi: Druga borba će se održati pod mojim uvjetima

Iako je Eddie Hearn održao pres konferenciju kojom je i službeno objavljen revanš između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza čini se da situacija nije tako čista.

Službeno, druga borba bi se trebala održati 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji


Na službenoj press konferenciji nije se pojavio ni jedan od boksača, a Ruiz je dao do znanja da on nije još potpisao ugovor i da traži više od 9 milijuna dolara koliko bi trebao dobiti za novi okršaj s Britancem.

29-godišnji meksičko-američki teškaš u lipnju je pobijedio Joshuu prekidom u sedmoj rundi i osvojio WBA, WBO, IBF i IBO naslove.

Iako je već najavljeno održavanje borbe u Saudijskoj Arabiji, 'Destroyer' kaže da to nije definitivno i da ne odustaje od zahtjeva da se revanš održi u Americi.

Ruiz ima ugovor s najmoćnijim promotorom Premier Boxing Championsom i možda je ovo njegov način da pokuša izvući što više novca.

“Znam da svi pričaju o drugoj borbi i sve to. Imat ćemo za vas uskoro stvarno velike vijesti, ali borba će se održati uskoro. AJ je dobio revanš. Da, imamo revanš, ali će se on održati po mojim uvjetima. Vratit ćemo ga u Sjedinjene Države” objavio je Ruiz.

Joshuin promotor Hearn tvrdi da su u ugovoru za prvu borbu određeni i detalji za revanš i da oni imaju potpuno kontrolu pri izboru lokacije. Prvi izbor bio je stadion u Cardiffu, ali je Ruiz to odbio.

Saudijsak Arabija je odabrana kao neutralna lokacija s tim da Hearnov Matchroom Boxing ima potpunu kontrolu nad priredbom.

“AJ je uplašen. Zato i pokušava dogovoriti borbu za Saudijsku Arabiju. Kao što sam rekao, ja tamo nemam nikakvu zaštitu. Gledajte, Sjedinjene Države… ma, zaboravite, ne mogu ništa reći. Ali do borbe će doći uskoro" kaže Ruiz.

Foto: Ed Mulholland

566
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije