Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Roy Jones vs Tito Trinidad

Borba Roya Jonesa i Tita Trinidada će se održati danas (subota) u Madison Square Gardenu. Među sobom ova dva boksača imaju ukupno 13 titula svjetskog pravaka rasute po 6 različith kategorija.

Amerikanac Roy Jones Junior (39) je u svojoj karijeri osvojio osam titula svjetskog prvaka. Držao je titule u srednjoj, supersrednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji. Roy Jones je jedini borac u poslijednjih 100 godina koji je u svojoj karijeri uspio osvojiti naslove i u srednjoj i u teškoj kategoriji. Dosadašnji službeni rezultat mu je 55 borbi sa 51 jednom pobjedom i 4 poraza. Od 51 jedne pobjede, Roy Jones je 38 puta borbu završio nokautom.

Portorikanac Felix "Tito" Trinidad (35) je u svojoj karijerio osvojio pet titula svjetskog prvaka. Držao je titule u srednjoj, polusrednjoj i velter kategoriji. U svojoj impresivnoj karijeri imao je 44 borbe sa 42 pobjede i 2 poraza. Od 42 pobjede, Felix Trinidad je 35 puta borbu završio nokautom.

Borba je dogovorena na težinu od 77.1 kg (170 lbs). Roy Jones Junior je inače osjetno teži od Trinidada i izgledao je kao da na njemu nema grama sala dok kako bi upao u dogovorenu težinu. Felix Trinidad s druge strane nije izgledao ni izbliza tako utrenirano, čak bih rekao da bi se ugodno osjećao da je koji kilogram lakši.

Snimku službenog vaganja možete vidjeti OVDJE.

Većina trenera se slaže da kad bi borci bili u najboljim godinama kako Tito Trinidad ne bi imao nikakve šanse. Čak uzevši u obzir da niti jedan od boraca nije baš na vrhu karijere sada, u prosjeku procjene idu prema pobjedi Roya Jonesa Juniora tehničkim nokautom negdje između 6 i 8 runde ili sudačkom odlukom nakon 12 rundi.

1665
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije