Autor: mi
Datum objave: 10.01.2020


Robles: Ne znam jesam li još uvijek Ruizov trener. Slava i novac su bili previše za njega

Manny Robles ne zna je li još uvijek trener Andyja Ruiza.

Meksikanac je u revanšu s Anthonyjem Joshuom u prosincu u Saudijskoj Arabiji predao WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve prvaka svijeta u teškoj kategoriji koje je osvojio u lipnju.


Nakon senzacionalne pobjede u New Yorku Ruiz je odlučio više tulumariti, a manje trenirati za revanš. Zbog toga je došao pretežak i izgledao nespreman. Njegov trener kaže da su nakon poraza jedva progovorili par riječi.


„Ne znam jesam li još uvijek njegov trener. To je na Andyju da odluči” izjavio je Robles za Sky Sports.

Ruiz Jr. se ispričao svom treneru odmah nakon izgubljenog meča. Robles je bio vidljivo frustriran nakon svega, a o trenutnom odnosu kaže: Volio bih reći da je sve u redu. On je otišao na odmor i čini se da je sve u redu.


„Saznat ćemo uskoro. U jednom trenutku morat ćemo razgovarati. Ako i kad bude spreman vratiti se u dvoranu tada počinje moj posao. Moj posao nije da ga zovem svaki dan. On je odrastao muškatac, nije klinac i tako se prema njemu treba odnositi. Ne možete uvjeriti nekoga da nešto želi.”


Na pitanje o tome je li uobičajeno da Ruiz ne trenira u tako dugim periodima odgovorio je: Nikada ovako. Slava i novac su bili previše za Andyja. On mora naučiti kako se nositi s tim. Možda nakon ovog poraza postane skromniji.”

„Prva tri mjeseca nakon pobjede protiv Joshue sam jako malo komunicirao s njim. Ja sam bio  u dvorani, on je bio kod kuće. Nisam ga mogao vidjeti ni zapravo pričati s njim. Bio sam razočaran svime što je prethodilo revanšu. Pripremama. Borbe se dobivaju u dvorani i kad ne uđete u borbu sa 100 posto ovo je ono što se dogodi.”

„Razlozi poraza su premalo vremena provedenog u dvorani, razne stvari koje su odvraćale koncentraciju i manjak fokusa. I to je rezultat koji dobijete. On nije bio spreman za ovakav uspjeh, slavu i novac i možda  mu je sve to bilo previše.”

„Svaka borba mora biti najveća borba vašeg života. Vi ste ratnik, gladijator. Morate to shvatiti vrlo ozbiljno i nije me briga koliko novca zarađujete.”

No, Robles i dalje vjeruje da bi s Ruizom ponovno mogao osvojiti naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

„Apsolutno. On je nevjerojatan borac i to je dokazao cijelom svijetu. On je borac na kojeg se mora računati – vrlo izdržljiv sa sjajnom tehnikom, ali mora biti spreman.”

„Ja znam tko sam i gdje sam kao trener i osoba. Ja sam spreman vratiti se na posao i raditi ono što volim. Na to ne možete staviti cijenu.”
Foto: Mark Robinson

769
Kategorije: Boks
Tagovi: Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije