Autor: mi
Datum objave: 28.11.2019


Roach: Ruiz je najbolji debeo. Glupo je što su ga natjerali da smršavi

Freddie Roach prokomentirao je fizičke promjene kroz koje su prošli Andy Ruiz i Anthony Joshua uoči revanša 7. prosinca.

Legendarni trener smatra da je Ruiz pogriješio što je odlučio skinuti kilograme, jer se drži onoga da ako nešto nije pokvareno ne treba niti popravljati.


'Destroyer' je za borbu s Joshuom u lipnju težio 121.6 kilograma.

„Vidio sam ga prije. Odveli su ga od mene, doveli su ga u Vegas, doveli su mu novog trenera i platili mu da Ruiz smršavi. Što je mršaviji bio to su mu više plaćali. Rekao sam: Da, ali na toj težini nije učinkovit. Taj tip je jedan od najboljih boraca na svijetu kad je težak. Stvarno jako, jako dobro spaja kombinacije, bolje od bilo kojeg teškaša kojeg sam vidio i dobro podnosi primljene udarce, Nikad nisam vidio da ga je udarac u glavu ili tijelo ozlijedio. Osvojio je naslov debeo, što nije u redu s tim? Mislim što, ako je mršaviji izgleda reprezentativnije ili što? On nije maneken, ovo nije modna revija. Ovo je borba i mislim da nije trebao gubiti težinu” izjavio je Roach za FightHub.


Roach, koji je bio u kutu Tysonu Furyju za borbu s Deontayom Wilderom ne misli ni da će Ruiz s izgubljenim kilogramima postati brži.


„Ne. Natjerali su ga da smršavi da bolje izgleda pred publikom. To je jedini razlog. To je glupo. Koga boli kurac kako izgleda. Malo je bucmast da, ali bori se jako, jako dobro. Uživam ga gledati kako se bori, njegove kombinacije su sjajne.”

S Roachovim mišljenjem se slaže i Bernard Hopkins. Obojica misle da Ruiz s manjom kilažom neće biti u stanju tako dobro podnositi udarce.

„Da, to je definitivno veliki faktor. Kao što sam rekao, on apsorbira udarce jako, jako dobro i nikad ga nisam vidio ozlijeđenog kad je bio težak. Ali gubljenjem kilograma slabi tijelo i ne osjeća se tako dobro... Vrlo čudno da su se odlučili za to na ovoj razini kada je upravo pobijedio jednog od najboljih boraca na svijetu i to ga je pobijedio lakoćom.”

S druge strane misli da je Joshua donio ispravnu odluku da se riješi viška mišićne mase.

„Mislim da je to sjajna odluka jer Joshua se mučio noseći te mišiće. Gubio je snagu u kasnijim rundama. Veliko tijelo mu zapravo neće pomoći.  Za njega je dobro da je izgubio na masi.”1254
Kategorije: Boks
Tagovi: Freddie Roach, Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije