Autor: mi
Datum objave: 06.12.2018


Roach: Fury je pokazao ogromna muda

Freddie Roach pridružio se timu Tysona Furyja za borbu s Deontayom Wilderom.

Bio je asistent Furyjevom prvom treneru Benu Davisonu za meč u Los Angelesu u kojem je Fury dva puta završavao na podu.

Borba je završila neodlučeno, a puno toga događalo se u posljednjoj rundi. Da Wilder nije rušio Britanca najvjerojatnije bi izgubio pojas prvaka koji je sačuvao neriješenim ishodom, a Fury se čudesno uspio podići nakon drugog pretrpljenog nokdauna.

"Nije izgledalo kao da će ustati. Ima ogromna muda" rekao je Roach.

Osim snage volje, slavni trener je impresioniran i Furyjevom tehnikom.

"Ima sjajan rad nogu i vrlo tečne pokrete. Mislim da ima odlične noge. Kad je boksao u mojoj dvorani, tri puta po 12 rundi, rekao sam si da je ovaj tip u odličnoj formi. Iako ne izgleda tako. Nije izrezan i tako dalje. Smršavio je sa 160 kila. Stvarno je napravio dobar posao i mislim da bi trebao biti ponosan na sebe."


"Ima ogromno srce. Bio je u ringu s jednim od najvećih udarača i izgledalo je kao da ga Wilder uopće neće uspjeti dohvatiti- No, napokon je postao agresivan i znao je što mora napraviti. Wilder je učinio ono što je morao i to je također bilo impresivno."

Roacha nisu impresionirali suci. Kao i većini objektivnih promatrača bodovna kartica suca Alejandra Rochina (115-111 za Wildera) izgleda mu potpuno nerealno. Kaže da čak i u 9. i 12. rundi u kojima se Fury našao na podu, Wilderu nisu trebali dati 10-8, već 10-9 zato jer je Britanac bio bolji u ostatku runde nakon nokdauna.

"Ta bodovna kartica sa 115-111 je daleko promašila. Ali, bit ćemo tiho u vezi toga. Gledamo u budućnost prema revanšu ili boljem protivniku. To nam je jedina opcija. Nećemo prihvatiti neku običnu borbu."

"Revanš bi definitivno drugačije izgledao. Imao bi više vremena za pripremu. Budimo realni, prve dvije borbe za zagrijavanje nakon pauze nisu bile nizašto. Ali, za revanš ćemo biti puno spremniji."


Na pitanje kako se Fury uspio ustati s poda u 12. rundi Roach se mučio da pronađe riječi.

"Nisam siguran. Možda ipak ima Boga."

Foto: Boxing Scene

402
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Freddie Roach, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije