Autor: mi
Datum objave: 12.07.2019


Rivas nakon Whytea želi revanš s Ruizom

Oscar Rivas (26-0, 18 KO) za tjedan dana će imati priliku probiti se u sam vrh teške kategorije.

Neporaženi Kolumbijac koji živi u Kanadi profesionalnu karijeru gradi od 2009. U zadnjoj borbi u siječnju u 12. rundi nokautirao je bivšeg izazivača za naslov svjetskog prvaka Bryanta Jenningsa. Nanio je i prvi poraz bivšem UFC-ovom borcu Fabiju Maldonadu, a 2012. pobijedio je Ivicu Perkovića.


Rivas će se 20. srpnja u Londonu boriti s prvim izazivačem s WBC-ove ljestvice teškaša Dillianom Whyteom (25-1, 18 KO). 32-godišnji Kolumbijac nada se da bi pobjeda otvorila vrata borbi za naslov svjetskog prvaka i revanšu s Andyjem Ruizom.

‘Kaboom’ je novog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji pobijedio na olimpijskim kvalifikacijama za Peking 2008. godine. Na Igrama u Kini je pobijedio Kubrata Puleva, prije nego ga je zaustavio kasniji olimpijski pobjednik Roberto Cammarelle.“Protiv Ruiza sam imao stvarno tešku borbu. To je borba koju sam dobio zahvaljujući svojoj brzini i amaterskom iskustvu, ali isto tako može se reći da je borba s njim bila ulaznica za Olimpijske igre i prilika da se borim s najboljim teškašima svijeta” izjavio je ‘Kaboom’ za Sky Sports.


“To nije bila lagana borba jer je Ruiz viši od mene i ima stvarno brze ruke. Teško je boksati s njim. Ali, ponosan sam što sam ga pošteno pobijedio. Najviše sam ponosan na to što sam se u tom meču borio iz kontragarda. Vidio sam da Ruiz nokautira sve oko sebe, pa sam odlučio prilagoditi strategiju i u tom se meču boriti iz lijevog garda. Morate držati distancu jer baca puno udaraca. Morate se puno kretati, a ne stajati kao nepomična meta ispred njega.”

“Joshua je tijekom borbe s Ruizom imao malo previše samopouzdanja. Jedanaest godina nakon naše borbe u amaterskoj konkurenciji volio bih se suočiti s Andyjem Ruizom u profesionalnom ringu. Profesionalna borba je potpuno drugačija zato jer amaterski mečevi traju samo tri runde, a profesionalni 12. Ne možete nikad reći kako će borba završiti kad uđete u ring s protivnikom. Najbolje je samo ući u ring i dati sve od sebe.”360
Kategorije: Boks
Tagovi: Dillian Whyte, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije