Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


RAMPAGE JACKSON: POBJEDIT ĆU WANDERLEIA SILVU

Ultimate fighter Quinton Jackson u razgovoru za jedan američki show razgovarao o svom najvećem rivalu Wanderleiom Silvom. UFC-ov svjetski prvak u poluteškoj kategoriji je dva puta izgubio od odličnog Brazilca koji sebe naziva „The Axe Murderer“. Borbu na priredbi „PRIDE: Final Conflict 2003“ Silva je završio nokautom nakon 6 minuta i 29 sekundi. Drugi njihov susret na „PRIDE: High Octane“ je također završio nokautom ali ovaj put nešto prije, za 3 minute i 27 sekundi.

Sada je Quinton na vrhu, Sherdog i MMAWeekly rangiraju ga na prvom mjestu ljestvice najboljih MMA boraca. Zadnji poraz doživio je u travnju 2005 godine na „PRIDE: Total Elimination 2005“ od Mauricia „Shogun“ Rue. Od listopada 2005 godine krenuo je u pobjednički niz i zabilježio šest pobjeda, 3 nokautom, 3 odlukom sudaca. U svojoj MMA karijeri ukupno je imao 35 borbi: 29 pobjeda i 6 poraza. Pojas prvaka u poluteškoj kategoriji osvojio je pobjedom nad jednim od najboljih MMA boraca u poluteškoj kategoriji, Chackom Liddellom, na UFC-u 71. Nakon toga pojas je obranio u borbi s Danom Hendersonom jednoglasnom odlukom sudaca nakon 5 rundi.

„Mišljenja sam da mogu pobjediti Wanderlei ukoliko dođe do borbe u UFC-u. Wanderlei je bio Chuck Liddell of Pride. Ako ga udaraš na podu, sudac će vas vratiti u „stand up“ poziciju. To se dogodilo meni, ali i drugim borcima koji su bili u ringu s njim.“ – izjavio je Rampage u Anthony Showu.

„Nakon što sam pobjedio Chacka Liddella, ljudi su mi zviždali. Bio sam žalostan. Ja sam „frendly“ borac. Ja sam internacionalni borac koji se borio i u Japanu i stekao mnogo prijatelja u svijetu.“


Jacksonu je skočila popularnost sada kada je izabran za trenera u UFC-ovom showu „The Ultimate Fighter“. Kao što pravila nalažu Quinton Rampage Jackson će se boriti s drugim trenerom a on se zove Forrest Griffin. Borba će se održati na UFC-u 86 u Las Vegasu početkom svibnja.

1753
Kategorije: MMA
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije