Autor: HJS
Datum objave: 01.07.2017


Puljiz i Cvjetko europske kadetske prvakinje

Hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) nova je europska prvakinja u kategoriji kadetkinja.

 Judašica Solina je tako već u prvoj godini kadetkinja došla do europskog zlata.

Dok se u seniorskim vodama gradi potencijalno velika generacija judaša i judašica, nove generacije nastavljaju njihovim stopama. Novu medalju u kadetskoj konkurenciji za Hrvatsku donijela je Ana Viktorija Puljiz, koja je u kategoriji do 44 kilograma, osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Litvi.

- Čudesan dan! Dala sam sve od sebe. Mogla sam izgubiti prvu borbu, a i dobiti sve, što je na kraju i ispalo. Zadovoljna sam kako sam odradila apsolutno sve borbe – rekla je presretna 15-godišnjakinja, koja je u finalu slavila ipponom protiv Malce (ISR) nakon samo 51 sekunde.

Na svom putu do europskog zlata svladala je ipponom Andic (TUR), s tri wazarija Platten (GBR) i s dva wazarija Szlachtu (POL).

Trener Dragan Crnov također nije skrivao zadovoljstvo osvojenim zlatom:

- Prvi nastup na Europskom prvenstvu i odmah zlato. Mislim da bolje od ovog ne može. Naporno smo se pripremali i kada je ušla u finale tako su me svladale emocije, a onda i osvajanjem zlata. Željeli smo na ovakav način vratiti svima koji nas prate i koji su uz nas.

Zadovoljstvo da Puljiz uruči europsko zlato imao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije.

Lara Cvjetko (do 57 kg) upotpunila je odličan vikend za hrvatski judo na Europskom kadetskom prvenstvu te je donijela još jedno europsko zlato i naslov europske prvakinje!

U Kini je Barbara Matić osvajala broncu, a u trenutku još jednog europskog zlata izbornik Vladimir Preradović se javio porukom «Za budućnost ne trebamo brinuti, imamo ogroman potencijal, koji sad treba pametno razvijati».

Za potvrdu toga pobrinula se Samoborka Lara Cvjetko, koja je sa 16 godina zasjela na europski tron. 

- Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojila zlato! Došla sam u Litvu bez pritiska ili očekivanja, ali svaki sportaš razmišlja o medalji. Nakon što sam prošla iznimno jako četvrtfinale (Steele, GBR, kazne 2-3), uz teško finale, evo i europskog zlata – s osmijehom na licu rekla je Cvjetko.

Pod vodstvom trenera Matije Frlića (JK Profectus) Cvjetko je wazarijem prošla Kallinger (AUT), ipponom Afyonlu (TUR), već spomenutu Steele, u polufinalu wazarijem Perišić (SRB) i u finalu ipponom Fusco (ITA).

- Još uvijek sam bez riječi, nevjerojatan osjećaj je biti na vrhu. Ovo je treći puta da je pobijedila Fusco i jednostavno smo nakon polufinala rekli «Idemo po to zlato» - rekao je Frlić.

Još jedna članica samoborskog Profectusa je imala priliku doći do medalje. Helena Vuković (preko 70 kg) je u borbi za broncu izgubila od Rollwage (GER), ali je još jednom pokazala da je u samom vrhu europskih kadetkinja.

Lorena Štengl i Anđela Violić (obje do 70 kg) su sa po jednom pobjedom završile na 9. mjestu, dok su Katarina Krišto (do 63 kg), Bruno Katić (do 90 kg), Filip Miljević (preko 90 kg) i Luka Violić (preko 90 kg) završili bez plasmana.


Foto: Carlos Ferreira


887
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije