Autor: HJS
Datum objave: 16.10.2016


Puljani i Splićani dominirali kod judaša, Zagrepčanke kod judašica

Podsused je u subotu 15. listopada ugostio prvenstvo Hrvatske za judoke do 23 godine (mlađi seniori),a u konkurenciji je bilo vrlo jakih imena, koji već i u europskoj seniorskoj konkurenciji imaju zapažene rezultate.

Kako se približava Europsko prvenstvo za mlađe seniore (Tel Aviv, 12. i 13. studenog), ovo je bila dobra prigoda za odmjeravanje snaga i nastavak priprema. Pogotovo ako se uzme u obzir da će hrvatske judoke braniti čak šest medalja s prošlogodišnjeg EP-a za mlađe seniore iz Bratislave.


U konkurenciji judaša, članovi Istarskog borca iz Pule su imali četiri finalista, a u kategoriji do 81 kg u klupskom dvoboju Boris Maurović je osvojio zlato protiv Dominika Družete. Do 60 kg, Puljani slave zlato Roberta Klačara (protiv Lovre Lackovića iz Pande), dok je u kategoriji do 66 kg Damian Sokolović izgubio od Marka Draškovića (Pinky).

Kako su Puljani bili česti gost finala u prve četiri kategorije, u tri «najteže» kategorije to je bio slučaj s članovima AJK Student. Braća Kumrić osvojila su zlata, tako da je Marko Kumrić u kategoriji do 90 kg u finalu svladao Davida Korena (Pinky), a Zlatko Kumrić (preko 100 kg) Matiju Vukovića iz Karlovca. Za «studente» zlato je u kategoriji do 100 kg uzeo i Luka Miloš pobijedivši u finalu Mateja Raguža iz Dubrovnika. 

Ženskom konkurencijom su dominirale mahom judašice s kontinenta, pa je tako Matea Brletić (do 48 kg) uzela zlato za Pandu, dok je novo zlato članica Pande u kategoriji do 52 kg spriječila Martina Žarković (Kaštela) pobijedivši Margaretu Mlinarić.

Zvučno finale je bilo u kategoriji do 57 kg, gdje je Tena Šikić (Zagreb) svladala Tiheu Topolovec (AJK Student), a slavlje za Zagreb je osigurala i Lucija Babić (do 63 kg) koja je protiv Lare Klibe (Istarski borac Pula) uzela zlato. 


Sličan ishod je bio i u kategoriji do 70 kg, gdje je Maja Blagojević uzela titulu prvakinje Hrvatske protiv Anđele Violić (Dubrovnik 1966). Finale Pujanki u kategoriji do 78 kg donijelo je pobjedu Karle Prodan protiv Katarine Marasović, dok se sestre Matić i dalje oporavljaju od ozljeda zadobivenih na Grand Prixu Zagreb.

U posljednjoj kategoriji, preko 78 kg, Katarina Lucija Vuković (Profectus Samobor) osvojila je naslov prvakinje Hrvatske svladavši u finalu Tinu Radić (Split).


300
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije