Autor: mi
Datum objave: 09.06.2018


Pulev bijesni: Hearn i Whyte su ekstremni manipulatori i shizofreničari

Kubrat Pulev bijesan je zbog načina na koji su ga Dillian Whyte i njegov promotor Eddie Hearn izigrali.

IBF je naredio meč za obveznog izazivača između Bugarina i Jamajčanina. Kako se strane nisu uspjele dogovoriti išlo se na podnošenje ponuda koje je dobio Epic Sports & Entertainment. 


Ponudili su 1 500 111 dolara što je bilo daleko više od ponude Matchrooma od 831 111 dolara i Sauerlandove od 801 305 dolara.


Planirana borba trebala se održati u Sofiji, ali je jučer iznenađujuće objavljeno da će se Whyte 28. srpnja u Londonu boriti s Josephom Parkerom. Bivši WBO prvak prije toga bio je u pregovorima za dvoboj s Bryantom Jenningsom.

"Nakon što je Epic Sports pobijedio na podnošenju ponuda organiziranom od strane IBF-a za borbu protiv Dilliana Whytea s ponudom od milijun i pol dolara, što je duplo više nego je Whyteov promotor Hearn ponudio, očekivao sam da će Whyte i njegov promotor pobjeći od borbe, ali nisam očekivao da će biti takve pizde" izjavio je Pulev.


"To su ekstremni manipulatori i shizofreničari. Ne mogu vjerovati ovo što čujem, način na koji su pobjegli od borbe u Bugarskoj. Hearn nas je cijelo vrijeme vrtio u krug pričajući o pregovorima i kako me planiraju dovesti u Britaniju. I sve to dok smo mi već imali mjesto i datum, 25. kolovoza, rezervirane za Sofiju."


"Whyteu je poslan službeni IBF-ov ugovor, ali ga nije potpisao. Ovo nije neka mala priredba, već borba od globalnog interesa između dva legitimna top 10 teškaša, koji odlučuju o razvoju situacije u kategoriji. Činjenica je da su oni izgubili na podnošenju ponuda i umjesto da igraju po pravilima, Eddie Hearn i njegov borac odlučili su pokupiti svoje klikere i s repom među nogama otići kući s igrališta"


"Hearn i Whyte su učinili sve što su mogli kako bi izbjegli borbu s amnom. Prvo su očajnički pokušavali promijeniti omjer podjele zarade. IBF ih je odbio. Zatim su uporno odgađali podnošenje ponuda tvrdeći da smo blizu dogovoru. Ali, to ni u jednom trenutku nije bila istina. Pregovori su bili smiješni i rekao sam svom timu da idemo na podnošenje ponuda. Onda, čak i nakon što su izgubili prava na borbu, nudili su nam sedmeroznamenkaste iznose kako bi došli u Englesku, ali rekli smo nema šanse. Izgubili ste, o čemu više imamo pričati?".


"Hearn je zatim tvrdio da Epic nema novca da uplati 20% depozita, ali kad smo im dokazali da nije tako i kad je pred njima bio ugovor za borbu u Bugarskoj uspaničili su se i Hearn je nagovorio svog borca da se ne bori sa mnom. Hrpa kukavica."


Za kraj uputio je poruku direktno Whyteu: "Tko god ti je rekao da se ja ne želim boriti s tobom te dovodi u zabludu. Postoje dokazi. Mogao si prihvatiti borbu, ali ti si je izbjegao, ne ja. Ali, hej, ako te Hearn radi ludim ja sam tu i spreman sam da ti izbijem to ludilo iz glave."


Pulev se trebao boriti s  Anthonyjem Joshuom prošle godine, ali je zbog ozljede morao otkazati meč za naslov svjetskog prvaka.


37-godišnji Bugarin (25-1, 13 KO) jedini poraz u karijeri doživio je protiv svjetskog prvaka Vladimira Klička 2014.

488
Kategorije: Boks
Tagovi: Kubrat Pulev, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije