Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 01.12.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


PUJANKE I STUDENT NAJBOLJI DO TITULE

Finale Judo lige kadeta i mlađih kadeta

Splitsko subotnje jutro, 29. studeni 2008.g., ugostilo je judaše u maloj dvorani SC Poljud na trećem po redu Finalu Judo lige kadeta i mlađih kadeta. Najbolji u ekipnim mečevima i osvajači titula u ženskoj i muškoj konkurenciji bili su Splitski klubovi: JK Pujanke i Student.

Nakon nekoliko otkaza ekipa u organizaciji Hrvatskog judo saveza, domaćina Judo saveza Splitsko – dalmatinske županije, natjecalo se 11 ekipa u zajedničkoj konkurenciji mlađih kadeta do 15. i kadeta do 17.g. U ženskoj konkurenciji nakon otkaza ekipa JK Solin i JK Dalmacija cement, ostalo je 5 ekipa: JK Pujanke, Pulafit, Dubrovnik, Konavle Cavtat i Student. Dok je muška konkurencija oslabljena za jednu ekipu JK Pinky Velika Gorica, okupila 6 ekipa: JK Student, Dubrovnik, Solin, Split, Dalmacija cement i Pujanke.


Favoriti i prošlogodišnji ekipni prvaci Hrvatske u konkurenciji kadetkinja JK Pujanke iz Splita ponovili su svoj uspjeh. Kadetkinje i mlađe kadetkinje trenera Vladimira i Slavka Preradovića trima su pobjedama došle do svoje druge uzastopne titule prvakinja Hrvatske. U prvom meču rezultatom 4:0 (40:0) pobjedile su domaće suparnice iz JK Student. Pobjeda u drugom kolu protiv JK Konavle Cavtat, rezultatom 3:1 (30:10), osigurala im je medalje i nastup u finalu protiv dobro poznatih suparnica iz Dubrovnika. Ne izgubivši niti jednu borbu finalnog meča protiv Dubrovčanki kadetkinje Pujanki su se još jednom uvjerljivom pobjedom 4:0 (40:0) ponovno okrunile titulom prvakinja.
U izravnom dvoboju za 3. mjesto kadetkinje JK Student bile su bolje od gostiju iz JK Konavle Cavta, dok je ženska ekipa JK Pulafit, nakon prošlogodišnjeg finala, ove godine ostala na razočaravajućem petom mjestu.


U muškoj konkurenciji ovogodišnji su novi prvaci ekipa JK Student iz Splita. Nakon slobodnog prvog kola za protivnika u polufinalu dočekali su prošlogodišnje prvake ekipu JK Dalmacija cementa iz Kaštel Sućurca. Uvjerljiva polufinalna pobjeda, rezultatom 5:2 (50:20), pod vodstvom trenera Tomislava Marijanovića, osigurala je ekipi JK Student plasman u finale. Sigurni u finalu kadeti JK Student čekali su dramatičan rasplet drugog polufinalnog meča između JK Pujanke i JK Solin. Nakon 7 kategorija meč je završio bez pobjednika 3:3, po tri pobjede sa svake strane i jednom kategorijom koja je završila nerješenim rezultatom. Izvlačenjem dodatne kategorije odluka meča pala je na borce u kategoriji -73kg.: Jakov Podrug (JK Pujanke) vs. Ivan Stojić (JK Solin). Ponovno bolji rezultatom 10:0 i pobjedu za ekipu Pujanki donio je Jakov Podrug. Tako se finalni susret muške konkurencije odvijao između ekipa domaćina iz Splita: JK Student vs. JK Pujanke. Na kraju uzbudljivog meča tijesnim rezulatom 4:3 (40:30) slavila je ekipa JK Student, a kadetima JK Pujanke uz srebrno odličje ostala je utjeha osvajanja zlata u ženskoj konkurenciji.
Nakon finala i novog prvaka ekipe JK Student, saznali smo i osvajače brončanih odličja. U dvoboju za treće mjesto ekipa JK Solin pobjedila je rezultatom 4:3 (35:30) ekipu JK Split.


Titule ekipnih pravka Hrvatske lige kadeta i mlađih kadeta 2008.g. u muškoj i ženskoj konkurenciji ostale su u Splitu; za prvakinje Hrvatske JK Pujanke nastupile su: -48kg. Tena Šikić, Martina Josipović i Marija Pavić, -52kg. Ana Kokeza i Nikolina Petrov, -57kg. Ivona Kapitanović, Marina Krak i Doris Rosandić, -63kg. Barbara Matić i Monika Šarić, +63kg. Dajana Radman, a za prvake Hrvatske JK Student: -50kg. Mario Bonković, -60kg. Ivan Parmać, -66kg. Mario Ezgeta i Borna Penjak, -73kg. Mate Buljubašić i +81kg. Boško Balta.

Poredak klubova nakon završenog natjecanja:

Muška konkurencija

1. JK Student Split
2. JK Pujanke Split
3. JK Solin
4. JK Split
5. JK Dalmacija cement Kaštel Sućurac
6. JK Dubrovnik

Ženska konkurencija

1. JK Pujanke Split
2. JK Dubrovnik
3. JK Student Split
4. JK Konavle Cavtat
5. JK Pulafit Pula
3397
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije