Autor: mi
Datum objave: 09.01.2019


Promotor: Povetkin, Ortiz ili Lebedev najizgledniji su Usykovi protivnici

Nakon sjajne 2018. u kojoj je postao neosporni prvak u lakoteškoj kategoriji, novi veliki ispiti čekaju Oleksandra Usyka (16-0, 12 KO).

Pitanje je na kojoj će se težini vratiti u ring jer je već otprije najavio podizanje u tešku kategoriju.

 

Prošle godine potpisao je ugovor s Matchroom Boxingom Eddieja Hearna koji s K2 Ukraine zajedno vodi njegovu karijeru. Hearn zastupa teškaše Anthonyja Joshuu, Dilliana Whytea i Jarrella Millera.


Ako je vjerovati rječima Usykovog glavnog promotora Alexandera Krasyuka neki od vrhunskih tekaša već su odbili borbu s ukrajinskim ljevakom.


"Trenutno smo u pregovirma s jednim. Usyk i njegov tim u ovom trenutku uzimaju prijeko potreban odmor. Ali mogu vam reći da se već suočavamo s problemom pronalaska prikladnog protivnika."


"Joseph Parker i Jarrell Miller odbili su borbu s Oleksandrom. Takam je izazvao Derecka Chisoru. Whyte će se najvjerojatnije boriti s Joshuom. Od vrhunskih teškaša ostali su nam samo Alexander Povetkin i Luis Ortiz. Šanse su 70% da se Oleksandr bori s jednim od njih dvojice u prvoj borbi u teškoj kategoriji."


"Ako to propadne možemo imati obveznu obranu naslova u cruiserweightu protiv Denisa Lebedeva u ožujku. Krajem idućeg tjedna planiramo sastanak s Eddiejem Hearnom kako bi razgovarali o još nekim opcijama."

Borba s Povetkinom ili Ortizom u debiju u teškoj kategoriji predstavljala bi ogroman izazov za Usyka, dok bi za revanš s Lebedevim u Rusiji vjerojatno mogao zaraditi dobre novce.

Usyk je u posljednjoj borbi u studenom u Manchesteru u osmoj rundi nokautirao Tonyja Bellewa koji se spustio iz teške kategorije i obranio WBA, WBC, WBO i IBF naslove.

252
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Oleksandr Usyk, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije