Autor: mi
Datum objave: 30.11.2018


Prochazka odbio UFC: Borba s Cro Copom ovisi o njemu

Jiri Prochazka (22-3-1) na stolu je imao ponudu UFC-a za nastup na priredbi u Pragu u veljači.

No, 26-godišnji Čeh odlučio je ostati u RIZIN-u. Na novogodišnjoj priredbi bori se s bivšim Bellatorovim prvakom u poluteškoj kategoriji Emanuelom Newtonom i u tu borbu će ući s nizom od šest pobjeda.

Prochazka je do sada nanio jedini poraz u karijeri Darku Stošiću, a nokautirao je i drugog Cro Copovog učenika Satoshija Ishiija.  2015. je svladao Vadima Nemkova,a ima i pobjedu protiv Kazuyukija Fujite.

Posljednji poraz doživio je na RIZIN-ovom Grand Prixu krajem 2015. nokautom od King Moa, kojije poslije izgubio od Cro Copa 2012. Bojan Veličković ga je porazio tehničkim nokautom i nanio mu prvi poraz u karijeri.


Čeh se ljetos trebao boriti s Mirkom Filipovićem, ali nakon što je Cro Cop zbog ozljede otkazao borbu s Royem Nelsonom i taj je meč propao.

"Zbog velikog interesa za UFC-ovu priredbu u Pragu, postoje pitanja u vezi 'Denise' (Prochazkin nadimak, op.a.). Zašto se ne bori s Cro Copom i zašto se borimo s ovim protivnikom" objavio je Prochazkin trener Martin Karaivanov.


"Prvo moramo naglasiti da Denisa ima potpisan ekskluzivni ugovor s RIZIN-om. Istina je da smo u kontaktu s UFC-om. Postoji interes s njihove strane i RIZIN bi mu dozvolio nastup na priredbi u Pragu, ali UFC ne želi ugovor na samo jednu borbu i morali bi raskinuti ugovor s RIZIN-om. Jirka se želio pokazati publici u Češkoj Republici, ali morao je odbiti jer nije želio raskinuti ugovor. Imamo valjani ugovor i u ovom trenutku nije logično potpisati za drugu organizaciju, pa makar se radilo i o UFC-u. U RIZIN-u smo do početka i RIZIN stoji uz nas, što jako cijenimo i bilo bi nepošteno raskinuti ugovor. Ako UFC želi da Jiri dođe za jedan meč bit će sretan da se pojavi u Pragu".


"Što se tiče Cro Copa, radimo samo s informacijama koje imamo od matchmakera u RIZINU-u, tj. da Mirko nije još 100 posto zdrav i zato se borba neće održati u prosincu. Borba je još uvijek u igri, ali sve ovisi o Mirku. Mi čvrsto vjerujemo da će se meč održati u budućnosti i Mirku želimo potpun oporavak."

531
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović, Rizin FF
Najpopularnije
Najnovije