Autor: Boris
Datum objave: 15.12.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


PRESKAR POBJEDIO

Preskar Blasku slomio vilicu

Mario Preskar kojem tijekom dana slijedi potpisivanje petogodišnjeg ugovora s promotorskom kućom K-2 - upravo je pod njihovom paskom treniravši i sa svjetskim WBC prvakom Vitalijem i sa svjetskim WBO, IBF i IBO prvakom Vladimirom - zabilježio prvu pobjedu nakon što je zadnji meč odradio još u rujnu lani.
Tada još pod patronatom Don Kinga Zagrepčanin je remizirao s Južnoafrikancem Miyanom Solomonsom, ali prije meča SAP-Areni u Mannheimu protiv starijeg, višeg i težeg Hans Jörg Blaska nije se pribojavao sličnog ishoda: "Ne podcjenjujem nikoga, ali nema šanse da ne pobijedim".

I bi tako. 24-godišnjak je 10 godina starijem Nijemcu (5-2) slomio vilicu desnim krošeom u drugoj rundi nakon čega je Blasko predao, a poslije je meča Preskar pronašao primjedbu-dvije: "OK je prošlo uzme li se u obzir stanka od više od godine dana. Pogodio me u prvoj rundu u lijevi biceps zato sam u većini slučajeva napadao po desnoj strani. Prvu rundu sam se privikavao i na Blaska i na samu borbu jer drugačiji je to 'feeling' nego na sparinzima i trebala mi je koja minuta da se zagrijem, ali nisam sumnjao u krajnji ishod".

Preskarova je ovo 14. pobjeda, deveta nokautom, poraza nema, a sedmerostrukog su hrvatskog prvaka na neodlučenom zaustavili Marcelino Novaes u svibnju 2004. i spomenuti Solomons. Pobijedio je, pak, Romana Armstronga, He Man Gipsona, Rubina Bracera, Johna Turlingtona, Danny Waylanda, Marka Millera, Vladu Szaba, Danuta Moisa, Ervina Slonku, Matthew Greera, Genea Valdeza, Paola Ferraru i Carla Gathrighta.

Izvor: sportnet.hr
1176
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije