Autor: mi
Datum objave: 07.11.2019


Pratljačić protiv opasnog Ukrajinca, Milun se zbog bolesti nije pojavio na vaganju za Zagreb Grand Prix

U četvrtak u Zagrebu počinje vrlo jak boksački Grand Prix.

U glavni grad su stigli boksači iz cijelog svijeta, a Hrvatsku predstavljaju ponajbolji reprezentativci.
Međi njima je i finalist ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u superteškoj kategoriji Luka Pratljačić.

U prvom kolu superteške kategorije na Zagreb Grand Prixu bori se s Viacheslavom Havryliukom. 21-godišnji Ukrajinac prošle je godine na Europskom prvenstvu do 22 godine izgubio dvojbenom odlukom sudaca od Marka Miluna. 

“Nisam previše gledao Havryliuka. Po onome što znam baca puno udaraca u visokom tempu i nešto je niži od mene (Pratljačić je visok 197, a Ukrajinac 190 centimetara). U svakom lsučaju očekujem težak meč, ali i pobjedu. Ovaj Grand Prix je dobra uvertira za ono što nas čeka. Mi tempiramo formu za Porvenstvo Hrvatske u siječnju i olimpijske kvalifikacije koje slijede nakon toga” rekao je Pratljačić za Cro Ring.

Nažalost propala je prilika za revanš s Milunom koji te pobijedio u finalu Prvenstva Hrvatske. Kako smo naknadno saznali Milun je prehlađen i vodstvo reprezentacije je pravovremeno obavješteno o njegovom izostanku.

“Ne znam zašto se nije pojavio, možda su u pitanju zdravstveni razlozi, možda je prehlađen, a možda mu jednostavno natjecateljski ovaj turnir nije odgovarao. On je hrabar momak koji ne izbjegava izazov, možda nije zdravstveno spreman” dodao je Pratljačić.

Osječanin je prije nešto manje od mjesec dana boksao u ligi Srbije i ostvario pobjedu prekidom u prvij rundi. Idući nastup trebao je imati krajem listopada u Puli na Memorijalu Aldo Buršić protiv reprezentacije Italije, ali je u posljednji tren ostao bez protivnika.


Nakon povratka kući pripremajući se za nastup na Grand Prixu sparirao je s MMA borcima Sašom Milinkovićem i Ivicom Tadijanovim.

“Radio sam s njima i sa svojim klupskim kolegom Zvonimirom Reboljem. Ivica i Saša su super dečki, uvijek mi izađu u suret kao i ja njima. Pravi profesionalci.”
Foto: Berislav Rožman/Luka Pratljačić Facebook


1527
Kategorije: Boks
Tagovi: Luka Pratljačić, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije