Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 14.03.2019


Pratljačić: Na Europskom prvenstvu sam dokazao da je superteška moja prava kategorija

Luka Pratljačić u srijedu je prekidom u prvoj rundi pobijedio Talijana Salvatorea Scalu i osigurao najmanje brončanu medalju na Europskom prvenstvu do 22 godine.

Osječki superteškaš novi ispit u Vladikavkazu ima u subotu kada će protiv Azerbajdžanca Mahammada Abdullayeva pokušati izboriti finale.

Na startu turnira porazio je Dašu Simeunovića iz Bosne i Hercegovine. Nakon što je prve dvije runde dobio rutinski državši protivnika na distanci, u trećoj se umorio što je njegov protivnik iskoristio u nekoliko navrata.

Kaže da su pritisak prvog susreta i neuspjeh reprezentativnih kolega ostavili traga na njegovu psihu. Od šestorice hrvatskih reprezentativaca u Rusiji samo je Pratljačić došao dalje od prvog kola.

"U prvom meču osjećao sam veliki pritisak jer su svi naši dečki izgubili. Uz to, tjedan dana sam čekao prvu borbu i to me psihički iscrpilo. Nesvjesno sam se izložio stresu i mislim da me to pojelo i zbog toga sam ostao bez snage u trećoj rundi. Ali i Dašo je nabio dobar tempo i uz to je trideset kila teži od mene. No, pogađao sam i bio bolji i mislim da je borba završila bez ikakve dvojbe. Ali, mali pritisak i čekanje su učinili svoje" izjavio je Pratljačić za Cro Ring.


"Protiv Talijana u četvrtfinalu mi je bilo puno lakše boksati iako se radilo o meču za medalju jer sam maknuo taj maler izgubljenih borbi. Bio sam opušteniji unatoč tome što sam imao malo informacija o protivniku. Vidjeli smo jednu njegovu staru borbu iz 2016. kad je još boksao na težini do 81 kilograma, te smo saznali da je bio treći na seniorskom prvenstvu Italije prošle godine. I to je bilo sve. Krenuo je agresivno u meč što me malo iznenadilo, pa sam ga morao slomiti i riješiti to u svoju korist."


-Jesi li uspio proučiti Azerbajdžanca Abdullayeva?

"Danas sam se želio odmoriti jer mi je trebao odmor. U petak ćemo se posvetiti Azerbajdžancu i odraditi tehničko-taktičku pripremu. Ono što sam do sada primijetio je da dosta gađa tijelo, mijenja gardove i da je niži od mene."


- Od ove godine boriš se u superteškoj kategoriji. Kako je prošao i prolazi proces dizanja kilograma i kako se osjećaš na novoj težini?

"Doputovao sam ovdje s 99-100 kilograma. Prvih par dana sam izgubio 3-4 kile jer su dosta slabi obroci, ali uspio sam vratiti te kilograme i sada sam ponovno na oko 100."


"Prije sam morao skidati po 5-6  kilograma za tešku kategoriju i to me iscrpljivalo i zbog toga sam ostajao bez snage. Moja građa nije za kategoriju do 91 kilograma. Na turniru u Bugarskoj i ovdje sam pokazao dobru formu i da je superteška moja kategorija."
Foto: EUBC

755
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Luka Pratljačić
Najpopularnije
Najnovije