Autor: mi
Datum objave: 09.11.2019


Pratljačić, Filipi i Plantić pobjednici zagrebačkog Grand Prixa

Sva trojica hrvatskih boksača bila su uspješna u finalima Zagreb Grand Prixa.

Luka Pratljačić osvojio je Grand Prix u superteškoj kategoriji. 


Osječki ljevak u drugoj rundi finala nokautirao je Samija Noura. Jordanac je imao brojanje krajem prve runde, a nakon desnog Pratljačićevog krošea u drugoj kojim ga je rušio na pod sudac je prekinuo borbu.
Toni Filipi
osvojio je turnir u teškoj kategoriji. Nakon što je u teškom meču polufinala eliminirao jordanskog olimpijca Husseina Ishaisha, prvak Hrvatske u finalu je bio uvjerljiv i jednoglasnom odlukom svladao Ukrajinca Dmitryja Galagana.

Luka Plantić tempom je slomio Ukrajinca Maxima Kotsa u finalu poluteške kategorije. Ukrajinac je tijekom borbe imao brojanje i dvije javne opomene.

Europski prvak do 22 godine iz 2018. Ukrajinac Oleksei Tokarchuk dominantnom izvedbom je porazio Jordanca Hichama Samreena u finalu srednje kategorije.

Hichamov brat Bader Samreen u finalu poluveltera pdoijeljenom odlukom sudaca je bio bolji od Ukrajinca Yanisa Kurylenka.

Pobjednik u velteru je Rus Ilia Shakirov koji je u uzbudljivoj završnici svladao još jednog Jordanca Ahmada Al Matboulija.

U ženskim kategorijama slavile su Talijanke. Bivša svjetska prvakinja Alesia Messiano je bila najbolja u kategoriji do 60, a Valentina Alberti u kategoriji do 64 kilograma.

Turnir je imao nagradni fond od 16 000 eura. Pobjednicima je pripalo po 1000 eura.

1973
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Luka Plantić, Toni Filipi, Luka Pratljačić
Najpopularnije
Najnovije