Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Povetkin vs Chambers

Za status prvog izazivača po IBF-u u teškoj kategoriji će se boriti do sada neporaženi boksači Aleksandar Povetkin i Eddie Chambers u Berlinu.

Rus Povetkin sa svojih 28 godina ima impresivnu karijeru u borilačkim sportovima koju je počeo u amaterskim vodama. Počeo je kao kickboksač i nakon što je osvojio niz amaterskih i kasnije profesionalnih odličja, prešao je u boks. Osvaja niz amaterskih nagrada i zlata kulminirajući sa zlatom na Olimpijskim igrama u Ateni. Nakon Olimpijade Povetkin vrlo uspješno prelazi u boksačke vode i za sada ima 14 pobjeda, od njih 10 nokautom, bez i jedne izgubljene borbe.

Na konferenciji prije borbe Povetkin je dao svoje kratko mišljenje o predstojećoj borbi:  "Uvjeren da ću biti uspješan. Očekujem vrlo tešku borbu, mnogo težu od borbe protiv Chrisa Bryda. Sve ostalo ćemo vidjeti u ringu."

Amerikanac Chambers je sa 25 godina nešto mlađi od Povetkina i tipično za Ameriku, nema uopće amaterkse boksačke karijere, odmah je krenuo o profesionalce. Chambers je također vrlo supješan, za sada ima 30 pobjeda, od njih 16 nokautom, bez i jedne izgubljene borbe.

Chambers je već na konferenciji bio uvjeren u svoju pobjedu: "Vidio sam njegove borbe na televiziji i definitivno su impresivne. Međutim uvjeren sam da ću pobijediti. Vrlo sam pokretan. I mislim da on ne zna koliko sam snažan."

Zanimljiv detalj jest da je to prva boksačka priredba iz Njemačke koju će u Ameriku prenositi HBO, a da u njoj ne sudjeluje Kličko.

2810
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije