Autor: mi
Datum objave: 08.01.2019


Povetkin: Ne shvaćam zašto me Whyte nazvao kukavicom

Alexander Povetkin (34-2, 24 KO) tijekom karijere bio je dvostruki amaterski prvak Europe, prvak svijeta i olimpijski pobjednik, a u profesionalnoj konkurenciji bio je 'regularni' WBA prvak.

39-godišnji Rus koji nije sklon vrijeđanju i omalovažavanju protivnika bio je dosta zbunjen i iznenađen nedavnim komentarom Dilliana Whytea koji ga je nazvao kukavicom.

 

"On je dobar borac, ali je i kukavica zato jer je pristao na borbu sa mnom nakon meča s Davidom Priceom. Onda se predomislio i odlučio čekati na borbu s Joshuom. Sve su ovo velike borbe. Znate mene, ako javnost hoće da se borim s njima borit ću se sa svima" izjavio je londonski boksač komentiravši konkurenciju u teškoj kategoriji.


Nakon što je u ožujku nokautirao Davida Pricea Rus je iskazao interes za borbu s Jamajčaninom, ali je kao obvezni izazivač WBA federacije dobio borbu za pojas. 


U rujnu je na Wembleyu izgubio nokautom u sedmoj rundi u borbi za naslov svjetskog prvaka protiv Anthonyja Joshue. Sprema se za novi meč koji bi se mogao održati također na Wembleyu u uvodnom dijelu priredbe koju bi 13. travnja trebao predvoditi Joshua.


Whyte je među najizglednijim kandidatima za sljedećeg Joshuinog protivnika, ali ako se ne bude borio sa svjetskim prvakom mogao bi odmjeriti snage s Povetkinom.


"Ne shvaćam zašto bi me Whyte nazvao kukavicom. Ne mogu to shvatiti. Sve se odvija po planu, ja neću prestati boksati. Spremam se za sljedeću borbu i nije mi bitno tko mi je protivnik" izjavio je Povetkin.


460
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije