Autor: mi
Datum objave: 15.04.2018


Povetkin: Joshua ima svoje slabosti i morat ću ga razoružati

WBA je nedavno naredio Anthonyju Joshui (21-0, 20 KO) da u sljedećoj borbi mora braniti naslov svjetskog prvaka protiv Alexandera Povetkina (34-1, 24 KO).

38-godišnji Rus poziciju je izborio pobjedom protiv Christiana Hammera, a potvrdio ju je nokautom protiv Davida Pricea na priredbi u Cardiffu na kojoj je Joshua pobijedio WBO prvaka Josepha Parkera.


Ako ne dođe do meča za ujedinjenje titule s Deontayom Wilderom i Joshua ne ponudi Povetkinu novčanu nadoknadu da sačeka svoju priliku WBA će mu oduzeti pojas. 'Ruski Vitez' je obvezni izazivač i po WBO federaciji.

Povetkin ima više opcija, ali jasno je dao do znanja da želi okršaj s WBA, WBO, IBF i IBO prvakom svijeta u teškoj kategoriji.


"Naravno da mi je borba s Joshuom zanimljivija od bilo koje druge - to je borba za naslov svjetskog prvaka" rekao je bivši 'regularni WBA prvak i olimpijski pobjednik.

"Nisam još pogledao borbu Joshue i Parkera, ali Joshua je čvrst protivnik s jakim udarcem. Naravno, ima slabosti i morat ću ga razoružati."

Rekao je da mu je svejedno gdje će se borba održati i dodao da domaći teren može staviti Joshuu i pod veći pritisak nego gostovanje.

S 38 godina svjestan je da nema puno vremena i želi novu borbu za naslov svjetskog prvaka što prije. Povetkin je jedini poraz u karijeri doživio jednoglasnom sudačkom odlukom od Vladimira Klička 2013. u Moskvi.


504
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije