Autor: Admin
Datum objave: 05.09.2012
Komentari:
0,00


PONOVO ODLIČJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU ITF TAEKWON-DO-a

Hrvatski taekwondoaši uspješni

U glavnom gradu Kanade, Ottawi, održano je Svjetsko prvenstvo ITF Taekwon-doa, federacije sa sjedištem u Kanadi čiji je predsjednik GRAND MASTER  CHOI JUNG HWA, sin utemeljitelja modernog taekwon-doa.

 

Kao i proteklih šest godina, tj. tri svjetska i tri europska prvesntva, hrvatski taekwon-doisti sudjelovali su  uspješno i na ovom svjetskom prvenstvu koje je okupilo najbolje natjecatelje iz ove federacije.

 

Hrvatske boje branio je tim od četiri natjecatelja i jednog trenera koji su na vrlo težak način uspjeli pronaći mogučnost odlaska u Kanadu. Nažalost zbog problema sa viznim režimom i opće recesije u svijetu, sudjelovalo je 23 reprezentacije a još 9 prijavljenih nisu zbog problema sa vizom uspjeli sudjelovati na natjecanju.

 

Kao i do sada i ovaj puta naši natjecatelji bili su uspješni i vratili su se kući sa tri odličja. Sanda Livia Maduna, seniorka, crni pojas 4. DAN  osvojila je brončanu medalju u sparingu ( +70 kg ) i zlatnu medalju u disciplini zvanoj Specijalne tehnike te Perica Kovačević, junior, crni pojas 2. DAN osvojio je srebrnu medalju u sparingu ( +75 kg ).

 

Na ovom Svjetskom prvenstvu nastupili su još Ivan Mirković i Matej Trošeljac, dostojno se predstavivši. Obzirom na snagu drugih reprezentacija ( Argentina, USA, Kanada, Engleska, Nizozemska, Italija, Japan, Rusija, Brazil, itd..) možemo biti i više nego zadovoljni jer uspjeh u takvoj konkurenciji tim je veći.

 

„Ovo sudjelovanje u velikoj mjeri pomoglo je i omogučili su GRAWE HRVATSKA i Hrvatska katolička zajednica u Ottawi kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.“

 

Četveročlani tim natjecatelja predvodio je trener Dominik Maduna iz Slavonskog Broda.

2501
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: ITF Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije