Autor: mi
Datum objave: 03.01.2020


Počeli pregovori za borbu između Duboisa i Joycea

Ozljeda Marca Hucka otvorila je vrata velikom britanskom okršaju.

35-godišnji Sandžaklija trebao se 11. siječnja boriti s Joeom Joyceom (10-0, 9 KO) za upražnjeni EBU naslov prvaka Europe u teškoj kategoriji, no morao je otkazati meč nakon što je na sparingu slomio ruku.

To je dovelo do toga da je 34-godišnji srebrni britanski olimpijac počeo pregovore za borbu s mladim sunarodnjakom Danielom Duboisom (14-0, 13 KO) kojeg se smatra velikom nadom teške kategorije.

Obojicu zastupa Frank Warren, a za borbu se razmatra datum u travnju.

“Oduševljeni smo što možemo izvijestiti da su u tijeku razgovori za veliki okršaj domaćih teškaša u 2020. Juggernaut vs. Dynamite. Ostvarimo to” objavio je 67-godišnji promotor.


Nakon što je u finalu superteške kategorije na Olimpijskim igrama u Riju 2016. porazom od Tonyja Yoke osvojio srebro, Joyce je prešao u profesionalce. Prvo je potpisao za Hayemaker Promotions Davida Hayea da bi ga potom napustio i prešao u  Queensberry Promotions. U zadnjoj borbi u srpnju jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi pobijedio je bivšeg izazivača za naslov Bryanta Jenningsa.


22-godišnji Dubois je profesionalac od travnja 2017. U zadnjoj borbi 21. prosinca u drugoj je rundi nokautirao bivšeg K-1 prvaka Kyotara Fujimota.
Foto: Kevin Quigley
463
Kategorije: Boks
Tagovi: Daniel Dubois, Joe Joyce
Najpopularnije
Najnovije