Autor: HJS
Datum objave: 21.10.2017


Pobjednički početak ostao bez plasmana u finalni blok

Trećeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu (18. - 22. listopada, Zagreb), nastupilo je šestero hrvatskih judoka, a nisu uspjeli upisati plasman u četvrtfinale.

Dan u Domu sportova je još jednom počeo iznimno pozitivno. Lucija Babić (do 63 kg) je dominirala protiv Narynova (KAZ), a nakon dva wazarija, ipponom (zahvat) je potvrdila prolaz. Slično je izgledao i prvi nastup Antonija Garašića Ernješija (do 90 kg) protiv Ćirkovića (SRB), koji je slavio wazarijem.

Pobjedu je upisao i Josip Kokeza (do 90 kg) protiv Hannule (FIN) kroz «golden score», a pokazat će se da je to bilo i posljednje slavlje hrvatskih judoka u petak.

Babić je u 2. kolu išla na (pre)snažnu Vermeer (NED), koja je wazarijima otišla sve do finala. Anđela Violić (do 70 kg) je bila nepažljiva i hansuko-makeom izgubila od Portuondo-Isasi (CAN). Lara Kliba (do 63 kg) je borbu protiv Gorissen (NED) odvela do «golden scorea», a suci su procijenili da je zaslužila kaznu zbog koje je ispala s prvenstva. 

Mia Mihovilović (do 70 kg) je ipponom (zahvat) ispala od Lorinc (HUN), dok je Kokeza poraz wazarijima upisao od Shepela (UKR). Garašić Ernješ je ispao nakon poraza ipponom od budućeg finaliste Florentina (DOM) i tu je bio kraj dana što se tiče hrvatskih predstavnika.

Usubotu 21. listopada je posljednji dan individualnih natjecanja, svečano otvorenje prvenstva je u 16.30 sati, a nazočit će hrvatski premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na tatami izlaze četiri hrvatskejudoke, kvalifikacije počinju u 10 sati, dok su finala na rasporedu u 17 sati. Ždrijeb za ekipno natjecanje (nedjelja) na rasporedu je u 16 sati.

Nastupi hrvatskih judoka u subotu 21. listopada:
Lea Gobec – Kantsavaya (BLR)/Dollin (FRA) (do 78 kg)
Katarina Lucija Vuković – Williams (USA)/Kodama (JPN) (preko 78 kg)
Zrinka Miočić – Bauerfeind (GER) (preko 78 kg)
Filip Miljević – Šakaralijev (AZE) (do 100 kg)
Foto: HJS


203
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije