Autor: mi
Datum objave: 09.05.2018


Pobijedio ili izgubio Lomachenko ima 10 dana da odluči što će s WBO pojasom

Vasyl Lomachenko u meč s WBA prvakom u lakoj kategoriji Jorgeom Linaresom ulazi kao WBO prvak u superperolakoj kategoriji.

Pobijedio ili izgubio, Ukrajinac će imati 10 dana nakon borbe ovog vikenda u njujorškom Madison Square Gardenu da odluči što će s titulom World Boxing Organizationa.

Predsjednik WBO-a Francisco Valcarcel rekao je da 'Loma' može ostati na 59 kilograma kao prvak, a ako odluči ostati u lakoj kategoriji federacija će pronaći dva najviše rangirana borca koja su na raspolaganju za meč za upražnjeni naslov.

"Ako odluči uprazniti naslov zato jer planira ostati na 61.2 kilograma pitat ćemo Christophera Diaza (23-0, 15 KO) i Masayukija Ita (23-1-1, 12 KO) žele li se boriti za upražnjeni naslov u superperolakoj kategoriji. To ćemo znati tek nakon što Lomachenko donese odluku i ako su ova dvojica boksača slobodni."

Lomachenko i Diaz imaju istog promotora Top Rank, tako da se vjeruje da Portorikanac ima veliku šansu za nastup u meču za prvaka svijeta u superperolakoj kategoriji ako Ukrajinac uprazni poziciju.

'Hi-Tech' je već osvajao naslove u perolakoj i lakoj kategoriji. Ako pobijedi Linaresa osvojit će naslov svjetskog prvaka u trećoj težinskoj kategoriji u svom tek 12. profesionalnom meču. 30-godišnji Ukrajinac je i dvostruki olimpijski pobjednik.


534
Kategorije: Boks
Tagovi: WBO, Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije