Autor: mi
Datum objave: 10.06.2019


Plantić, Sobjeslavski i Zeljko pobjednici Slovenia Opena, poraz Filipija

Proteklog vikenda u mjestu Podčetrtek u blizini hrvatske granice održan je Slovenia Open.

Ovaj turnir poslužio je kao provjera hrvatskim reprezentativcima za druge Europske igre koje se  od 21. do 30. lipnja održavaju u glavnom gradu Bjelorusije Minsku.


Europske igre su ujedno i Europsko prvenstvo u boksu.


Damir Plantić osvojio je turnir u kategoriji do 81 kilograma. 


Hrvatski poluteškaš u četvrtfinalu je prekidom u trećoj rundi pobijedio Slovenca Gala Smitha, u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca Kevina Dornika i u finalu na isti način još jednog Slovenca Denisa Lazara.

Mladen Sobjeslavski slavio je u kategoriji do 75 kilograma pobijedivši u finalu Aljaža Venka. U polufinalu je prekidom u drugoj rundi pobijedio Ivana Tomljenovića.

Marko Zeljko jednoglasnom odlukom protiv Aljaža Šircelja osvojio je turnir u velteru. U polufinalu je slavio nokautom u prvoj rundi protiv Tomija Lorenčića.
Toni Filipi
poražen je u finalu kategorije do 91 kilograma. Nakon što je u polufinalu prekidom u trećoj rundi svladao Gregora Škrjaneca, hrvatski teškaš u finalu je jednoglasnom odlukom poražen od dvostrukog olimpijca iz Ekvadora Julija Castilla (29:28, 29:28:29:28). Castillo je 2016. u Venezueli pobijedio Marka Čalića u finalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju.

Ramon Verati stigao je do finala lake kategorije u kojem ga je svladao Tadej Černoga.

Erik Pijetraj poražen je u polufinalu poluveltera s 3:0 od Ekvadorca Miuela Ferrina.Foto: Bokserska zveza Slovenije

1028
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Toni Filipi, Damir Plantić
Najpopularnije
Najnovije