Autor: mi
Datum objave: 24.01.2020


Plantić: Protiv Filipija će biti veselo

Damir Plantić uvjerljivo je debitirao kao teškaš.

U četvrtfinalu prvenstva Hrvatske u Zagrebu u drugoj je rundi lijevim krošeom u tijelo zaustavio Špiru Čipčića. Protivnika je udarcem u jetru rušio i u prvoj rundi.


https://www.facebook.com/damir.plantic.1/videos/2613347235550443/

30-godišnji Plantić, koji je aktualni prvak Hrvatske u kategoriji do 81 kilograma  za ulazak u finale kategorije do 91 kilograma borit će se protiv aktualnog prvaka Tonija Filipija.

Borba Plantić-Filipi najznačajnija je borba polufinalnog programa. Drugi polufinalni teške kategorije par čine Zvonimir Rebolj i višestruki državni prvak u kick boksu Petar Jaman.

“Bit će veselo. On je već dvije godine za redom prvak, ali i ja sam prvak i takva borba nosi naboj. Želim ponovno postati prvak i u novoj kategoriji i bit će zanimljivo vidjeti tko je najbolji u Hrvatskoj” rekao je tehničar iz BK Sesvete za Cro Ring.

- Ovo ti je bio debi na novoj težini. Kako se osjećaš i hoće li ti veći protivnici predstavljati problem?

“To nije problem. U biti se osjećam bolje jer nisam morao skidati kilograme i tijelo mi nije iscrpljeno dehidriranjem. Ja uvijek imam oko 86-87 kilograma, tako da se osjećam svježije jer nisam morao iscrpljivati tijelo.”

U lipnju je objavljeno da je Plantić bio pozitivan na doping testu na Europskim igrama u Minsku. U njegovu urinu registrirana je zabranjena supstancija nedopinške naravi, za koju se ispostavilo da je marihuana. 

No, nema potvrde da je pao na testu, niti da je koristio nedopinšku supstancu u vrijeme natjecanja i budući se radi o supstanci nedopinške naravi nije bio drastično kažnjen i nije nikad bio službeno suspendiran, te može slobodno boksati na Prvenstvu Hrvatske.

1556
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Toni Filipi, Damir Plantić
Najpopularnije
Najnovije