Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 25.01.2020


Plantić pobijedio Filipija, spektakularni Prtenjača i Cetinić

Damir Plantić eliminirao je branitelja naslova Tonija Filipija u polufinalu teške kategorije Prvenstva Hrvatske u olimpijskim disciplinama.

Plantić, koji je prošle godine osvojio naslov u poluteškoj, na svom prvom prvenstvu u  kategoriji do 91 kilograma tijesnom podijeljenom odlukom 3:2 detronizirao je prvaka.


Filipi je u prvoj rundi imao problema s Plantićevim tehničkim stilom. Akcija se rasplamsala sredinom druge runde u kojoj je Filipi bio bolji i počeo pogađati u serijama. Pred kraj runde Plantić pogađa s dva prednja direkta.

Na startu treće Plantić pogađa prednjim krošeom. Filipi pokušava skratiti distancu i traži blisku borbu, ali mu protivnik to ne dozvoljava i u rundi s malo udaraca precizniji je s distance. Filipi uspjeva povezati desni direkt i prednji kroše, a Plantić mu vraća zadnjim lijevim direktom.

Plantić će se za naslov u kategoriji do 91 kilograma boriti protiv Zvonimira Rebolja

koji je jednoglasno bio bolji od debitanta na prvenstvu, prvaka Hrvatske u kick boksu Petra Jamana, koji je nastupao za Leonardo.


Kao i prošlogodišnjem polufinalu Petar Cetinić ponovno je sudjelovao u spektakulranom meču. Prošle godine ga je zaustavio Marko Zeljko, a ove povratnik Stipan Prtenjača.

Prtenjača je pokazao da još uvijek ima što dati hrvatskom boksu. Bivši prvak se vratio nakon trogodišnje pauze i u sjajnoj je borbi polufinala veltera praćen bučnom podrškom publike u punom Zagrebačkom boksačkom centru podijeljenom odlukom sudaca (3:2) eliminirao nadolazaćeg boksača.


Za naslov prvaka Hrvatske u trećoj težinskoj kategoriji borit će se protiv svog prijatelja s kojim je zajedno boksao u BK Sesvete, aktualnog prvaka Marka Zeljka koji je u prvoj rundi nokautirao Marija Slavića.


Finalisti poluteške kategorije uvjerljivim izvedbama su izborili završnicu. Matej Uremović je svladao Hrvoja Čibarića koji je imao četiri brojanja tijekom meča, dok je Luka Plantić bio bolji od europskog prvaka u full contactu Nikice Radonića.


U finalu srednje kategorije sastaju se branitelj naslova Mladen Sobjeslavski i Gabrijel Veočić. Sobjeslavski je s 5:0 prošao Luku Lozu, dok je Veočić u još jednom uzbudljivom meču s 4:1 svladao Nou Ježeka.

U finalu kategorije do 63 kilograma borit će se Erik Pijetraj i Diego Mamić. Pijetraj je u meču koji je mogao otići i na drugu stranu podijeljenom odlukom (4:1) svladao Filipa Poturovića, dok je Diego Mamić jednoglasnom odlukom pobijedio Dominika Gubu.

Marija Malenica pobjedom protiv Maje Šarić izborila je finale lake kategorije protiv Dee Bolanče.

U finalu kategorije do 57 kilograma su Nikolina Ćaćić i Hrvojka Čudina, dok će se za naslov u kategoriji do 75 kilograma boriti Lucija Bilobrk i Ivona Brnić.

Foto: Cro Ring
2050
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Stipan Prtenjača, Toni Filipi, Damir Plantić
Najpopularnije
Najnovije