Autor: mi
Datum objave: 29.06.2015


Pijetraj: Sve osim zlata Hrgovića i Sepa na Europskom prvenstvu bio bi neuspjeh

Prvi dio sezone Leonard Pijetraj i njegovi boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović uspješno su odradili.

U protekloj sezoni WSB-a zajedno su upisali 13 pobjeda u 14 mečeva i još jednom pogurali Astana Arlanse do naslova prvaka. Zbog gusnutog rasporeda i promjenama u istom naši boksači preskočili su finalni dvoboj World Series of Boxing, kao i Europske igre u Bakuu. U kolovozu ih čeka Europsko prvenstvo u Sofiji koje je kvalifikacijsko za svjetsku smotru u Kataru u listopadu. 


"Kad smo radili ugovor cilj nam je bio da Hrgović i Sep boksaju sve mečeve u borbi za plasman na Olimpijske igre. To je bio naš jedini uvjet. Jer ako ćemo odraditi još jednu skupu sezonu za nas, a da nemamo koristi ne bi bilo u redu. Tamo ipak ostavljamo najveći dio forme. Nakon prošle sezone u Astani se dogodila smjena vodstva. Uključio se njihov savez i bilo je teško, ali dobili smo obećanja i držali su se toga. To je znak koliko nas cijene i trebaju. Direktor WSB-a i izvršni direktor AIBA-e Karim Bouzidi izjavio je da Kazahstanci nikad ne bi bili prvaci da nije nas. Ponosan sam na njih. Nitko im nije ništa poklonio, sve su ostvarili svojim radom" izjavio je Pijetraj u razgovoru za Cro Ring.


- Ostajete li i sljedeće sezone u Arlansima?

 

"Nakon svega bilo bi neozbiljno licitirati i otići negdje dalje. Pored toliko velikih boksača oni nas mole da ostanemo. U Kazahstanu ima 22 000 registriranih boksača i boks je prvi sport u toj zemlji. Nećemo licitirati, takve stvari nam ne imponiraju. Ostajemo još jednu sezonu u Kazahstanu. Znam da su to daleka putovanja i sve, ali već smo se naviknuli. Nema potrebe ići dalje."


- A hoće li to biti onda zadnja sezona u WSB-u i amaterskom boksu generalno?


"Ne bih još o tome razmišljao, ali najvjerojatnije je to naša budućnost. Pogotovo nakon što se boks kod nas srozao. Mi smo ga srozali, odnosno ljudi koji su htjeli funkcije. Momci nemaju drugi način za osigurati budućnost nego otići u profesionalni boks. Nemaju puno prostora i da nije WSB-a na taj potez bi bili prisiljeni puno ranije."


- Vjerojatno se Sepu zbog godina više žuri u profesionalce nego Hrgoviću?


"Ne nužno. Hrvoje nije potrošen boksač, on je počeo s boksom dosta kasno, nije počeo kad mu je bilo 10 godina, tako da mislim da Hrvoje Sep može boksati još najmanje deset godina. On u stvari tek sada postaje pravi boksač. Ne bih rekao da je to puno, posebno s obzirom na spartanski način života kojim on živi."

- U kolovozu je Europsko prvenstvo u Sofiji, a u listopadu i Svjetsko u Dohi.


"Raspored je iovako prenatrpan. Završile su Europske igre, pa za šest tjedana Europsko prvenstvo. Osam mjeseci potrošili smo na WSB, a još je tu i Svjetsko prvenstvo. Morali smo nešto propustiti jer je to jednostavno previše. Na kraju smo propustili finale WSB-a i Europske igre. Za mene i ovo govorim što se tiče mojih boksača sve osim zlata na Europskom prvenstvu bio bi neuspjeh. Hrgović bez sumnje može, a Sep također posjeduje kvalitete za osvajanje naslova. No, to je turnirsko natjecanje i ne možete ništa predvidjeti. Najmanje što možemo je kvalificirati se za svjetsko prvenstvo, a sve ostalo je neuspjeh. Naravno, puno toga će ovisiti i o ždrijebu. Dečki su imali mali odmor, koji na kraju nije ni bio pravi odmor, kao što nema vremena ni za prave pripreme. Ali nemamo se pravo žaliti. Moramo se kretati u zadanim okvirima i pokušati nadići moguće zapreke."


Plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi s europske će smotre izboriti šestorica najboljih u svakoj kategoriji. Nakon Svjetskog prvenstva boksači će imati još tri prilike za plasman u Rio kroz dodatne kvalifikacijske turnire.


1540
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Hrvoje Sep
Najpopularnije
Najnovije