Autor: mi
Datum objave: 17.12.2015


Pijetraj: Sepa više ne zanima WSB, Hrgović još odlučuje

Na ulasku u olimpijsku godinu trojac boksačkog kluba Leonardo još važe mogućnosti.

U međuvremenu, Leonard Pijetraj imenovan je izbornikom hrvatske boksačke reprezentacije. 


Gotovo je sigurno da Hrvoje Sep sljedeće godine neće boksati u World Series of Boxing.


"Sep ganja AIBA Pro Boxing. WSB ga više ne zanima. Odradio je već više od 30 mečeva tamo. On može ići na viši nivo, boksati više rundi i boriti se za APB naslov. Još traju pregovori, ništa nije definitivno odlučeno. Nadam se da ćemo do idućeg tjedna znati više" rekao je Pijetraj za Cro Ring.


"Hrgovića su draftirali Amerikanci za WSB, ali on ne mora za njih nastupati. I s njim ćemo vidjeti još kakva je situacija s APB-om."


"Što se tiče reprezentacije, Hrvatska ima boksački kadar, ali ne poput selekcija koje više ulažu i imaju dužu boksačku tradiciju od nas. Mi imamo dobre momke, ali pitanje je koliko oni mogu izdržati u sportu. Jer danas je amaterski boks gotovo jednak profesionalnom i potrebna su ulaganja kako bi se natjecalo i na amaterskom nivou."


"Imamo boksače u WSB-u, APB-u, svatko je na svoju stranu i teško je okupiti boksače na zajedničke pripreme. Oni koji nemaju ovaj angažman ići će na turnire. Ja volim da oni rade sa svojim trenerima. Svi treneri sa svojim boksačima su kao članovi stručnog stožera, svi mogu sugerirati, nije ovo moja reprezentacija."


Sljedeće godine boksači će imati novu priliku za izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru kroz kvalifikacijske turnire. 


"Prvenstvo Hrvatske bit će jedno od ključnih natjecanja za odlazak na kvalifikacijski turnir. Mi nemamo ogromnu selekciju, maltene imamo veću konkurenciju samo u jednoj kategoriji, to je teška. Tu je gužva i više boksača u konkurenciji."


1665
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvoje Sep, Leonard Pijetraj
Najpopularnije
Najnovije