Autor: mi
Datum objave: 02.10.2015


Pijetraj: Nema izgovora, kod nas se ne priznaje drugo ili treće mjesto, samo zlato

Hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep skupa s trenerom Leonardom Pijetrajem u subotu putuju za katarsku Dohu na AIBA svjetsko amatersko prvenstvo.

Očekivanja su velika, pogotovo od Hrgovića koji je u kolovozu u Bugarskoj osvojio naslov europskog prvaka.

"Sve kod nas ostaje isto. Zanima nas samo zlato ništa drugo. Nema izgovora, kod nas se ne priznaje drugo ili treće mjesto, samo zlato."

- Kako su protekle pripreme, jeste li uspjeli pronaći odgovarajuće sparing partnere?


"Bilo je OK. Imali smo nešto sparing partnera, nikakvih velikih stvari. Odradili smo pripreme u našin standardnim uvjetima. Došao nam je jednom Igor Mihaljević, bili su dečki iz Srbije, a Marin Mindoljević podnio je najveći teret sparinga. Pokušali smo preko saveza dovesti Deana Gardinera i Babića iz Srbije, ali nismo uspjeli. Josip Žižić iz Sinja nam je došao za Hrvoja Sepa, koji je sparirao i s Hrgovićem i Mindoljevićem."


- Tko će biti najveći konkurenti našim boksačima u borbama za medalje u poluteškoj i superteškoj kategoriji?

"U superteškoj Azerbajdžanac Magomedrasul Majidov, svjetski i dvostruki europski prvak, te brončani s Olimpijskih igara u Londonu, te Kazahstanac Ivan Dychko i Britanac James Joyce s kojima se Hrgović već borio. U poluteškoj Kubanac La Cruz naravno. Tu je i boksač iz Venezuele Albert Ramirez koji je osvojio zlato na Panameričkim igrama i pobijedio La Cruza, te Irac Joe Ward. Sep je ove godine u WSB-u pobijedio Ramireza. To je konkurencija, ali mi nemamo što kalkulirati."Hrgović i Sep prvi put u ring bi trebali ući u srijedu 7. listopada.
703
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Hrvoje Sep
Najpopularnije
Najnovije